Η Επιθυμία, όταν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, λέγεται Ελπίδα. Το ίδιο, αλλά χωρίς να νομίζουμε κάτι τέτοιο, λέγεται Απελπισία. Thomas Hobbes, 1588-1679, Άγγλος φιλόσοφος.

Πολιτισμός

Εγγραφή 16 νέων στοιχείων στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Αυγ 10, 2020

Την εγγραφή 16 νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, ανακοινώνει σήμερα το ΥΠΠΟΑ.

Το ΥΠΠΟΑ απαντά σε αρθρογραφία για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Αυγ 10, 2020

Σε αρθρογραφία σχετικά με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός. Εκδηλώσεις 11-13 Αυγούστου

Αυγ 10, 2020

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», παρουσιάζει την Τρίτη 11 Αυγούστου, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου τις παρακάτω έξι εκδηλώσεις στον Έβρο, τον Πειραιά και τη Φωκίδα:Τρίτη 11 ΑυγούστουΠειραιάς-Το αμάρτημα της μητρός μου από το Εθνικό Θέατρο | Αρχαιολογικό

Jim Coulton, Ένας Έλληνας: Η Λ. Μενδώνη γράφει για τον αρχαιολόγο και ακαδημαϊκό δάσκαλο

Αυγ 09, 2020

Πεθανε πρόσφατα (1/8), σε ηλικία 80 ετών, ο Jim Coulton, αρχαιολόγος, ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Τα τελευταία ποιήματα και τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν

Αυγ 08, 2020

Γεννημένος το 1934 στο Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών στο Λος Άντζελες, ήταν ένας τροβαδούρος ο οποίος μεσουράνησε επί πολλές δεκαετίες στο μουσικό στερέωμα, γράφοντας στίχους και τραγούδια τα οποία αγαπήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξέχασε ποτέ την ποίηση και

Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020

Αυγ 07, 2020

Κανονικά και χωρίς εκπτώσεις ποιότητας στο πρόγραμμά του, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, καθώς, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί συνειδητή επιλογή της νέας δημοτικής Αρχής, η απόφασή της να στηρίξει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, που εδώ και 46 χρόνια είναι συνυφασμένο με την πολιτιστική ζωή της πόλης.

«Art & Docs: Στο μυαλό του Καλλιτέχνη», στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς

Αυγ 06, 2020

Από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room παρουσιάζουν μια εβδομάδα ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στις εικαστικές τέχνες και στο εμμονοληπτικό σύμπαν της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πέθανε ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας

Αυγ 05, 2020

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος επήλθε στον ύπνο του.

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Εκδηλώσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου

Αυγ 05, 2020

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», παρουσιάζει αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου, τις παρακάτω τέσσερις εκδηλώσεις στην Αττική, την Ηλεία και τη Ροδόπη: Αττική- Σπουδαία Ερείπια - Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας) από το Εθνικό Θέατρο | Λύκειο Αριστοτέλους

Το ΥΠΠΟΑ απαντά σε ερωτήματα για τη συντήρηση των οχημάτων στο Τατόι

Αυγ 05, 2020

Στα ερωτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου σχετικά με τη συντήρηση των οχημάτων στο Τατόι απαντά, με σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επαναπατρισμός εικόνας από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αυγ 04, 2020

Εικόνα του 19ου αιώνα με παράσταση τη Βάπτιση του Χριστού, που είχε κλαπεί από το δωδεκάορτο του τέμπλου της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά, του Κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, επεστράφη στις 31 Ιουλίου 2020.

«Συνάντηση με τον Μότσαρτ» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 28/8

Αυγ 04, 2020

Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα, Ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα προσφέρουν στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στις 8:30 μ.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Εκδηλώσεις την Τετάρτη 5 Αυγούστου

Αυγ 04, 2020

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει αύριο, Τετάρτη 5 Αυγούστου, τις παρακάτω τέσσερις εκδηλώσεις στην Αττική, την Αργολίδα, την Ηλεία και τη Ροδόπη:Αττική- Στέφανος Κορκολής & Σοφία Μανουσάκη - «Τραγουδάμε τους ποιητές μας» από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Βυζαντινό και

Πέθανε η αρχαιολόγος Φανουρία Δακορώνια – Συλλυπητήρια Μενδώνη

Αυγ 03, 2020

Πέθανε το Σάββατο 1η Αυγούστου η αρχαιολόγος και επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Φανουρία Δακορώνια. Η καταγωγή της ήταν από τη Σαντορίνη.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός. Εκδηλώσεις την Τρίτη 4 Αυγούστου

Αυγ 03, 2020

Στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου, τις παρακάτω τέσσερις εκδηλώσεις στην Αττική, την Ηλεία και την Κόρινθο:Αττική- Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο Meizon Ensemble από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Ιερό Ποσειδώνος Σουνίου - 19:30.

Σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, το θεατρικό σανίδι του Δημοτικού Περιφ.Θεάτρου Κρήτης

Αυγ 01, 2020

Σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας επέλεξαν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Κρήτης και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για την παρουσίαση της καλοκαιρινής θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕΚ «Φαέθων».

Πέντε μεταφράσεις ξένης πεζογραφίας για το καλοκαίρι

Αυγ 01, 2020

Ο Αύγουστος μόλις έκανε την είσοδό του στο καλοκαίρι, ο χρόνος για διάβασμα αυξάνει (ακόμα κι αν δεν πρόκειται να πάμε διακοπές) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχωρεί σε πέντε αναγνωστικές προτάσεις με μεταφρασμένα μυθιστορήματα από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή (την προηγούμενη εβδομάδα προτείναμε πέντε ελληνικά μυθιστορήματα).

Γιορτή του υπ. Πολιτισμού για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Ιούλ 31, 2020

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιόρτασε τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου, στην πλατεία του Θησείου.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός. Εκδηλώσεις για το τριήμερο

Ιούλ 31, 2020

  Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου, το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 2 Αυγούστου τις παρακάτω δεκαέξι εκδηλώσεις σε: Αττική, Αργολίδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Καβάλα, Λακωνία, Μεσσηνία και Πειραιά.

Δωρεά βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σε φορείς σε όλη τη χώρα

Ιούλ 30, 2020

Σε δωρεές βιβλίων από τη συλλογή της βιβλιοθήκης του σε φορείς σε όλη την Ελλάδα έχει προχωρήσει από τις αρχές του 2018 το Ίδρυμα Ευγενίδου κατόπιν αίτησής τους.