Δεν επιβάλλεις δικτατορία για να περιφρουρήσεις την επανάσταση. Κάνεις επανάσταση για να επιβάλεις δικτατορία. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Ανάλυση Επικαιρότητας

Ο ΟΗΕ ζητεί ποσό-ρεκόρ για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως λόγω Ουκρανίας

Δεκ 01, 2022

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απευθύνει σήμερα έκκληση να συγκεντρωθεί ποσό-ρεκόρ για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας το 2023, καθώς οι ανάγκες έχουν απογειωθεί, τόσο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των ευρύτερων συνεπειών του, όσο και λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ιδίως των επαπειλούμενων λιμών στην Αφρική.

Τον σύλλογο «Θετική Φωνή» θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός

Δεκ 01, 2022

Τον σύλλογο «Θετική Φωνή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης θα δεχθεί σήμερα η ΠτΔ

Δεκ 01, 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα, στις 12.00, θα δεχθεί τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Ηθικό μας χρέος να καλλιεργούμε την ιστορική γνώση ενάντια στη διόγκωση του αντισημιτισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη είναι απολύτως εφικτός

Νοέ 30, 2022

«Νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι το συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων είναι αυτό το οποίο βλέπουμε: είναι το 6% ανάπτυξη, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, είναι οι περισσότερες επενδύσεις, είναι σταδιακά η βελτίωση των μισθών και είναι και το πλεόνασμα το οποίο αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί, για

Συνέδριο κατά του Αντισημιτισμού

Νοέ 30, 2022

« Η μισαλλοδοξία συνιστά άμεση απειλή για τον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας.

Σ. Κυριακίδου: Ανάγκη για παγκόσμιες λύσεις στην υγεία πριν από πιθανή επόμενη κρίση

Νοέ 30, 2022

«Τώρα που δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια κρίση, είναι η ώρα να προχωρήσουμε την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία» τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας σε περιορισμένο αριθμό μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μαζί με την επίτροπο για τις

Τι υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Παππάς για την κατάθεση του μάρτυρα Κ. Τόμπρα στο Ειδικό Δικαστήριο

Νοέ 30, 2022

Με αφορμή τη σημερινή κατάθεση μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα στο Ειδικό Δραστήριο περί ευθύνης υπουργών, που δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, διατυπώθηκαν οι θέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επί του περιεχομένου της σημερινής κατάθεσης του εν λόγω μάρτυρα.

Δ. Κουτσούμπας: Να γίνει πράξη η συμπόρευση στις καθημερινές μάχες και τις εκλογές

Νοέ 30, 2022

 Ανοιχτό προσκλητήριο προς όλες τις κατευθύνσεις «για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» έκανε από την από τη Λαμία ο γ.

ΠτΔ: Ηθικό μας χρέος να καλλιεργούμε την ιστορική γνώση ενάντια στη διόγκωση του αντισημιτισμού

Νοέ 30, 2022

«Σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός διογκώνεται παγκοσμίως, είναι ηθικό καθήκον μας να μετατρέπουμε, καθημερινά, τη μνήμη σε πράξη.

Γ. Οικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον

Νοέ 30, 2022

«Δυσοσμία και τοξικότητα στην πολιτική δημιουργούν η αναπαραγωγή αναπόδεικτων ισχυρισμών, τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση του Πρωθυπουργού και στελεχών της Κυβέρνησης.

Ανάρτηση Κυρ. Μητσοτάκη για τη δωρεά οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας

Νοέ 30, 2022

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook με αφορμή την απόφαση της οικογένειας της Εμμανουέλας στη Θεσσαλονίκη να δωρίσουν τα όργανά της:«Η δύναμη και το μεγαλείο ψυχής κάποιων οικογενειών μετατρέπονται σε συνέχεια ζωής και υγείας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη – Τζ. Μελόνι

Νοέ 30, 2022

Σε ανακοινωθέν της, η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι.

Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν η αδικία και οι ανισότητες, ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού

Νοέ 30, 2022

Το δικό του δίλημμα των εκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού», ανέφερε ο κ.

Η ΠτΔ την Πέμπτη θα δεχθεί τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης

Νοέ 30, 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 1η Δεκεμβρίου στις 12.00, θα δεχθεί τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον νέο Εκτελεστικό Διευθυντή της οργάνωσης American Jewish Committee την Πέμπτη

Νοέ 30, 2022

Αύριο, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί, στις 10:00, τον σύλλογο «Θετική Φωνή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Απ. Βεσυρόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει το θεσμικό της έργο στηρίζοντας οικονομία, πολίτες και νοικοκυριά

Νοέ 30, 2022

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής και των άρθρων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 - Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία - Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις

Στ. Καλαφάτης: Στόχος μας η προσέλκυση επενδυτών

Νοέ 30, 2022

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων από γερμανικές εταιρείες, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας.

Μιχ. Κατρίνης: Αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι και τα χρέη των πολιτών επί ΝΔ

Νοέ 30, 2022

Στο θέμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα. Τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας και ήταν κατηγορηματικός πώς όσο παραμένει

Η ΠτΔ στόλισε το δέντρο του Προεδρικού Μεγάρου παρέα με παιδιά από το Χατζηκυριάκειο

Νοέ 30, 2022

Σε γιορτινό κλίμα και παρέα με παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στόλισε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Προεδρικού Μεγάρου.