Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Δ. Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν “ευαγγέλιο” την πολιτική της ΕΕ

«Ακούσαμε ξανά τον κ. Μητσοτάκη χτες στο υπουργικό συμβούλιο να λέει πως στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρωβουλή. Παρέλειψε όμως να πει ότι ως “ελληνικές διεκδικήσεις”, ορίζονται οι επιπλέον χρηματοδοτήσεις, διευκολύνσεις, προνόμια, αλλά και οι οδηγίες και οι κανονισμοί της ΕΕ που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη.

«Γιατί ποτέ στην πορεία της χώρας στην ΕΕ καμιά κυβέρνηση δεν έθεσε ως “ελληνικές διεκδικήσεις”, ζητήματα που αφορούσαν τη βελτίωση της ζωής του λαού, την ικανοποίηση των δικών του αναγκών» τόνισε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «καμιά κυβέρνηση δεν έθεσε, ποτέ, ζήτημα απεμπλοκής της ΕΕ από επεμβάσεις, από αιματηρούς πολέμους, η οποία, βέβαια, η ΕΕ δεν είναι κανένα περιστέρι της ειρήνης, αλλά κανονικό γεράκι του πολέμου».

«Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρωταγωνίστρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων. Πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα με αποτέλεσμα τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία στηρίζοντας την αστική της τάξη μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση τους με την καπιταλιστική Ρωσία και τους συμμάχους της. Έχει δώσει στον Ζελένσκι δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα από το ξεζούμισμα των ευρωπαϊκών λαών, για όπλα, για πυρομαχικά, για βάσεις. Συμμετέχει με την επιχείρηση “Ασπίδες” στη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα στο όνομα της αντιμετώπισης των Χούθι, με το πρόσχημα της προστασίας της ναυσιπλοΐας. Εδώ ακουμπάει η αποστολή της φρεγάτας “Ύδρα”, η οποία βάζει σε τεράστιους κινδύνους τη ζωή των αξιωματικών και των ναυτών για να διαφυλάξουν τα κέρδη των εφοπλιστών» σημείωσε.

«Και σεις της ΝΔ, ως κυβέρνηση υπερθεματίζετε κιόλας τη συμμετοχή τής ΕΕ με όλους τους τρόπους στο μακελειό του πολέμου και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή με τη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Από φυσικά κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εδώ έφτασε ο Κασσελάκης να πει πως το “ΝΑΤΟ είναι μια ιερά αμυντική συμμαχία”… Άρα, λοιπόν, αυτό που κρίνεται δεν είναι ποιος θα διαπραγματευτεί για λογαριασμό του κεφαλαίου στην ΕΕ, και πόσο σταθερό θα είναι αυτό το πολιτικό σκηνικό, όπως λέει ο πρωθυπουργός, λες και μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι με σταθερό το πολιτικό σκηνικό μεγαλώνει η αστάθεια στη ζωή του λαού» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε:

«Το κρίσιμο στις ευρωεκλογές είναι να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους που έχετε για “Ευαγγέλιο” σας την πολιτική της ΕΕ που τσακίζει όλους τους λαούς της Ευρώπης. Κι αυτό, βεβαίως, με έναν τρόπο μπορεί να γίνει: Με την στήριξη του ΚΚΕ».

«Αυτό ήταν το μήνυμα που μεταφέραμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στους συμπατριώτες μας Έλληνες απόδημους στον Καναδά και στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της επίσκεψής μας εκεί. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού, παρακολουθώντας τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αυτό που άκουγαν και έβλεπαν, είναι, ότι δήθεν τα “κρίσιμα” ζητήματα μπροστά στις ευρωεκλογές είναι, αν οι βουλευτές της ΝΔ και ποιοι από αυτούς θα πάνε στις εκκλησίες τη μέρα της Ανάστασης για να πάρουν το Άγιο Φως, ποιος διεκδικεί τις ψήφους των Σπαρτιατών, το ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια” και άλλα παρόμοια» είπε.

Ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε τα πραγματικά κρίσιμα ζητήματα στις συναντήσεις που είχε με τις οργανώσεις των Ελλήνων που ζουν στον Καναδά και στις ΗΠΑ και σημείωσε:

«Στις ΗΠΑ που ο λαός της συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στα ξακουστά αμερικάνικα πανεπιστήμια που φωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” κόντρα στην κυβέρνηση του Μπάιντεν που στηρίζει με όλα τα μέσα το Ισραήλ και απαιτούν να σταματήσει αυτή η στήριξη. Εκεί βρεθήκαμε και στο Κολούμπια στο πλάι αυτών των φοιτητών. Ένας ακόμη λόγος που πήγαμε εκεί ήταν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως εδώ -παλαιότερα αυτή- μας έλεγαν για το Κολούμπια και τους φοιτητές ότι εκεί δεν κάνουν ό,τι στην Ελλάδα οι φοιτητές που συνεχώς κινητοποιούνται αντί να διαβάζουν! Για να μη μας παραμυθιάζετε κιόλας, πως εκεί δήθεν δεν γίνονται αγώνες, δεν γίνονται κινητοποιήσεις, δεν γίνονται καταλήψεις.

Εκεί στις ΗΠΑ που γίνονται βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων, ακόμα και σε αμερικάνικους κολοσσούς, όπως η Amazon. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το νεοσύστατο, αλλά μαζικό εργατικό σωματείο τους. Μας ενημέρωσαν για τις συνθήκες δουλειάς, για αυτή τη σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουν, χαρακτηριστικό ότι δικαιούνται μόλις 10 ώρες(!), δεν είναι φραστικό λάθος, αναρρωτική τον χρόνο! 10 ώρες αναρρωτική άδεια τον χρόνο! Όλα αυτά εκεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στην γη της επαγγελίας, όπως λέτε κύριοι της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων».