Ο φιλόσοφος είναι ένας τυφλός που ψάχνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί. Ο θεολόγος είναι αυτός που τη βρίσκει. - H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος

Τουρισμός

Μελέτη για τον τουρισμό θα παρουσιαστεί σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει, την προσεχή Δευτέρα, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Ιούν 24, 2022

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει την Δευτέρα 27 Ιουνίου (16:00-18:15), κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο: "Challenges and Opportunities of the U.

Γ.Γ ΕΟΤ: Το Ράλλυ Ακρόπολις πέρυσι άνοιξε τεράστιο παράθυρο προβολής των περιοχών που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας

Ιούν 20, 2022

Στα οφέλη που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό από την διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις στάθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, από το βήμα της ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ, για την παρουσίαση του αγώνα που προσελκύει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Πρεσβευτής της φιλοξενίας και οινογραστρονομίας της Σαντορίνης το Iconic Santorini Boutique Cave Hotel και το εστιατόριο Pergola

Ιούν 20, 2022

Την νέα δυναμική τουριστική τάση της «οινογαστρονομίας», με μεγάλη απήχηση σε ένα ειδικό και απαιτητικό κοινό από το εξωτερικό και την Ελλάδα, συνθέτουν ο οινοτουρισμός σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία.

Αστυπάλαια και Χάλκη με την αειφορία αυξάνουν την αναγνωρισμότητά τους στη διεθνή αγορά και πρωταγωνιστούν στις αφίξεις επισκεπτών φέτος

Ιούν 20, 2022

Πρωταγωνιστές στην αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και της αναγνωρισιμότητας τους στη διεθνή τουριστική σκηνή θα είναι φέτος τα δυο πρώτα "πράσινα νησιά" της Ελλάδας.

Αλεξανδρούπολη, η πόλη που μεταμορφώνεται και γίνεται προσβάσιμη για όλους

Ιούν 19, 2022

      Η Αλεξανδρούπολη, η μεγαλύτερη πόλη του Έβρου, είναι μια πόλη που συνεχώς αναπτύσσεται και επανασυστήνεται στον επισκέπτη προσθέτοντας στην τουριστική της "φαρέτρα" συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία πρωτίστως απολαμβάνουν οι πολίτες της.

Η Άνδρος στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου για το 2022 σύμφωνα με δημοσίευμα της Evening Standard

Ιούν 17, 2022

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Άνδρος, που βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου σε λίστα https://www.standard.

Σε κινηματογραφικό πλατό μετατράπηκε η Πάρος

Ιούν 17, 2022

Σε κινηματογραφικό πλατό έχει μετατραπεί η Ελλάδα καθώς προσελκύει σειρές, tv shows, ταινίες και διαφήμιση από όλο τον κόσμο.

Σ. Ζαχαράκη: Ο οινοτουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος του τουρισμού αλλά και της χώρας

Ιούν 17, 2022

«Ο οινοτουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος του τουρισμού, αλλά και της χώρας συνολικά.

Οι Γερμανοί αναθεωρούν τα σχέδια διακοπών τους λόγω πληθωρισμού

Ιούν 16, 2022

Τη μείωση της δαπάνης για τις διακοπές σχεδιάζουν τα 3/4 των Γερμανών, εξαιτίας της αύξησης των τιμών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ ένας στους δύο δηλώνει ότι φέτος θα μειώσει τον αριθμό των ημερών διακοπών του, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Άνοιξε τις πύλες του το Brown Beach Chalkida

Ιούν 16, 2022

Ένα νέο ξενοδοχείο εντάχθηκε στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της χώρας.

Γερμανία: Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στα αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού

Ιούν 15, 2022

Σοβαρά προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια αναμένονται εντός του καλοκαιριού στη Γερμανία, εκτιμά ο υπουργός Μεταφορών Φολκερ Βίσινγκ και κάνει λόγο για «τεράστια πρόκληση για όλους».

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με 300.000 δικαιούχους

Ιούν 15, 2022

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.

«Πράσινο φως» για ίδρυση υδατοδρομίου στην Καλαμάτα

Ιούν 14, 2022

Υδατοδρόμιο θα αποκτήσει και η Καλαμάτα, καθώς άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» στην περιοχή του λιμένα πόλης.

ΥΠΠΟΑ: Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια, χαρακτηρισμένα ως μνημεία

Ιούν 14, 2022

Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής είναι πλέον 11, χαρακτηρισμένα ως μνημεία, ναυάγια, έπειτα από την ολοκλήρωση της τεκμηρίωσής τους από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η αναμενόμενη τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι του 2022, τα εισιτήρια των 2000 ευρώ από Ρωσία και το κενό που άφησε η Mouzenidis Travel

Ιούν 14, 2022

Σε μια θερινή σεζόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, που εκτινάσσουν το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αναμένεται να εξελιχθεί η φετινή για τη Χαλκιδική, με τις ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή να ταλαντεύονται «ανάμεσα στην ανάκαμψη και την απλή επιβίωση», όπως

Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο

Ιούν 14, 2022

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή, κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά, στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Ελλάδα πόλος έλξης ισραηλινών επενδυτών – Δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθύνοντος συμβούλου της Brown Leon Avigad

Ιούν 13, 2022

    "Η πολύ ισχυρή τουριστική ζήτηση της Ελλάδας, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες τουριστικές χώρες στον κόσμο, αλλά και οι δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και των κοινωνιών τους είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Ισραηλινή Brown Hotels να επενδύσει στην Ελλάδα".

Η Ελλάδα πόλος έλξης ισραηλινών επενδυτών – Δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθύνοντος συμβούλου της Brown Leon Avigad

Ιούν 13, 2022

"Η πολύ ισχυρή τουριστική ζήτηση της Ελλάδας, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες τουριστικές χώρες στον κόσμο, αλλά και οι δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και των κοινωνιών τους είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Ισραηλινή Brown Hotels να επενδύσει στην Ελλάδα".

Οροπέδιο Λασιθίου… όπως Καππαδοκία – Πτήσεις με αερόστατο για την τουριστική ανάπτυξη

Ιούν 12, 2022

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της ομορφιάς του Οροπεδίου Λασιθίου, της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, η επιλογή των τοπικών αρχών να βάλουν το αερόστατο στην καθημερινότητα, φαντάζει αν μη τι άλλο μια διαφορετική προσέγγιση, που για τους πιο τολμηρούς, έχει ήδη γίνει λατρεία.

Ο Όμιλος Sani / Ikos στηρίζει την έρευνα της «αθηΝΕΑς» για τον βιώσιμο τουρισμό

Ιούν 09, 2022

Τις καινοτόμες περιβαλλοντικές πρακτικές που έχουν υιοθετήσει θέρετρα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και τις αναδυόμενες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο «πράσινο» προορισμό παγκοσμίως, αναδεικνύει η νέα έρευνα «Eco-friendly Greece: Βέλτιστες Πρακτικές Βιώσιμου Τουρισμού από 21 Θέρετρα ανά τον Κόσμο», που