Η οικονομική ευημερία από τον πόλεμο είναι σαν την ευημερία που φέρνει ένας σεισμός ή ένας λιμός - “Ludwig von Mises (1881-1973), Ιταλός οικονομολόγος)

Ειδήσεις

ΒΤΑ: Η Βουλγαρία κερδίζει πέντε μετάλλια Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βρετανία

Ιούλ 26, 2024

Οι καλύτεροι Βούλγαροι μαθητές στα μαθηματικά κέρδισαν πέντε μετάλλια στον διαγωνισμό με το μεγαλύτερο κύρος στην επιστήμη αυτή παγκοσμίως για το 2024.

Γερμανοτουρκικός “πόλεμος” για το ντονέρ

Ιούλ 26, 2024

«Πόλεμος» για το αυθεντικό ντονέρ και την «σωστή» συνταγή του έχει ξεσπάσει μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας μετά το τουρκικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατοχύρωση της «εγγυημένης παραδοσιακής σπεσιαλιτέ».

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού

Ιούλ 26, 2024

Σε 29 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.

Εγκρίθηκε ο διορισμός της νέας διοίκησης της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ιούλ 26, 2024

«Η σχέση της κυβέρνησης και της Βουλής είναι διαδραστική.

Αυτοψία του υφ. Υποδομών και Μεταφορών Β. Οικονόμου στους σταθμούς Αθηνών και Αχαρνών του ΟΣΕ

Ιούλ 26, 2024

Στην καταγραφή όλων των ζητημάτων που αφορούν τους Σταθμούς Αθηνών (Λαρίσης - Πελοποννήσου) και Αχαρνών (Αχαρνών - Δεκελείας) του ΟΣΕ προχώρησε, σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση και βελτίωσή τους.

Κυπαρισσία: Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, σε τροχαίο

Ιούλ 26, 2024

Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, και δύο τραυματίες είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή Ελαία, στην Μεσσηνία.

Δίκη για το Μάτι: Ευθύνες στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, επιρρίπτουν οι μάρτυρες

Ιούλ 26, 2024

Ευθύνες στο Λιμενικό για τον τρόπο που αντιμετώπισε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Μάτι, απέδωσε στην κατάθεση της, μάρτυρας που διασώθηκε από τον όλεθρο πριν έξι χρόνια.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Καλύβια Θορικού – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Ιούλ 26, 2024

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στα Καλύβια Θορικού.

Τουρκία: Δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ για έρευνες υδρογονανθράκων και πυρηνικούς σταθμούς

Ιούλ 26, 2024

Αναφορά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Τουρκίας έκανε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Θύελλα αντιδράσεων στο ίντερνετ μετά τα σχόλια του Τζ. Ντ. Βανς για τις “άτεκνες κυριούλες” που ασχολούνται με τις γάτες με αφορμή την Κάμαλα Χάρις

Ιούλ 26, 2024

Ο άνθρωπος που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζ. Ντ.

Άδ. Γεωργιάδης: Βρέθηκαν 3 ιδιώτες γιατροί να βοηθήσουν στην εφημερίες του νοσοκομείου της Κω

Ιούλ 26, 2024

Την πρόθεση τριών ιδιωτών γιατρών παθολόγων να συμβάλουν στις εφημερίες του νοσοκομείου της Κω γνωστοποίησε με ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας Α.

Γαλλία-δολιοφθορά σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις: Η εταιρία Eurostar ανακοίνωσε την ακύρωση του 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο

Ιούλ 26, 2024

Περίπου το "25%" των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέφερε η εταιρία Eurostar.

Ισπανία: Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα για σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε 80 νεκρούς το 2013

Ιούλ 26, 2024

Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε 2,5 χρόνια φυλάκισης έναν οδηγό και ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού σιδηροδρομικού δικτύου για δυστύχημα τρένου που στοίχισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους το 2013 στην πόλη Σαντιάγο δε Κομποστέλα.

Γαλλία-δολιοφθορά σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις: Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα

Ιούλ 26, 2024

Η Εθνική Δικαστική Αρχή για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (Junalco) επιφορτίστηκε σήμερα με τη διεξαγωγή της έρευνας για το "σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF", της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκιό.

Δήμαρχος Παρισιού: Το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν θα έχει “αντίκτυπο στην τελετή” έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ιούλ 26, 2024

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό διαβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας «δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα το βράδυ, «διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών» της περιοχής του Παρισιού.

Κυπαρισσία: Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα

Ιούλ 26, 2024

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας, στην Μεσσηνία.

Η Βουδαπέστη λέει πως “εκβιάζεται” από την Ουκρανία σχετικά με τις ροές πετρελαίου

Ιούλ 26, 2024

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι εκβιάζει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σταματώντας τις παραδόσεις πετρελαίου καθώς οι δύο χώρες σταμάτησαν να παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Lukoil.

Το Βερολίνο καταδικάζει τις επιθέσεις σε βάρος των γαλλικών σιδηροδρόμων – Η κυβέρνηση βέβαιη για την ασφάλεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ιούλ 26, 2024

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδίκασε νωρίτερα σήμερα τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος των γαλλικών σιδηροδρόμων, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων, πλήττοντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες ενόψει και της έναρξης, σήμερα, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει τις δηλώσεις Τραμπ για τη Ρωσία. Θα εξετάσει πώς θα αντιδράσει στη μεταβίβαση από την ΕΕ στην Ουκρανία 1,5 εκατ. ευρώ δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ιούλ 26, 2024

Το Κρεμλίνο καλωσόρισε σήμερα τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη Ρωσία ότι είναι "πολεμική μηχανή" που έχει νικήσει τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ, αλλά είπε πως δεν φοράει 'κόκκινα γυαλιά' σε ό,τι αφορά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Γαλλία-Ελβετία: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης, που είχε εκκενωθεί νωρίτερα έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα

Ιούλ 26, 2024

Το γαλλοελβετικό αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης επαναλειτούργησε μετά την εκκένωσή του σήμερα το πρωί ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές του αεροδρομίου, επισημαίνοντας ότι επαναλειτούργησε αφού ακολουθήθηκε το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας.