Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Ειδήσεις

Η πρόεδρος του Περού στο στόχαστρο έρευνας διότι απαθανατίστηκε να φορά ακριβά ρολόγια που δεν έχει δηλώσει

Μαρ 19, 2024

Η γενική εισαγγελία του Περού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως άρχισε να διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας, καθώς η Ντίνα Μπολουάρτε φέρεται να φόραγε ακριβά ρολόγια, χωρίς να έχει δηλώσει την απόκτησή τους ούτε την προέλευση των χρημάτων, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Ερντογάν: Αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν δική μας

Μαρ 19, 2024

«Ίσως αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο προσωπικό του 4ου Σώματος Στρατού στην Άγκυρα.

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για την ανακωχή στη Γάζα

Μαρ 19, 2024

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδεύεται από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και παλαιστινίων φυλακισμένων, υπάρχουν σήμερα κάποιες ενδείξεις πως προχωρούν, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός και γύρω από τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας

Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών στην Αργεντινή, παραμονή των 100 ημερών της προεδρίας Μιλέι

Μαρ 19, 2024

Επανειλημμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημάδεψαν χθες Δευτέρα μια ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων στην Αργεντινή για την «κατάσταση επισιτιστικής έκτακτης ανάγκης» κι εναντίον των πολιτικών λιτότητας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται εκατό ημέρες του ακραίου φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι στην εξουσία.

Β. Μπάγερ: Είναι ώρα για «διαπραγμάτευση» για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μαρ 19, 2024

Ο επικεφαλής της κυριότερης παράταξης της ριζοσπαστικής αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Βάλτερ Μπάγερ, εκτίμησε πως είναι ώρα «να γίνει διαπραγμάτευση» για να τερματιστεί ο πόλεμος που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 η Ρωσία στην Ουκρανία, εκφράζοντας «πλήρη υποστήριξη» στην τοποθέτηση που έκανε πρόσφατα ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Φραγκίσκος.

14 πτώματα εντοπίστηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς – Η Αϊτή περιμένει να δημιουργηθεί μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα

Μαρ 19, 2024

Δεκατέσσερα άψυχα σώματα βρέθηκαν χθες Δευτέρα σε πλούσιο προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς όπου επιτέθηκαν τα ξημερώματα μέλη συμμοριών, την ώρα που οι Αϊτινοί περιμένουν ακόμη τη δημιουργία μεταβατικού συμβουλίου, η οριστικοποίηση του οποίου αναμένεται άμεσα, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Τριμερής σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Ιαπωνίας -Φιλιππίνων την 11η Απριλίου

Μαρ 19, 2024

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Φουμίο Κισίντα και τον Φέρντιναντ Μάρκος τον νεότερο την Πέμπτη 11η Απριλίου στον Λευκό Οίκο για την «πρώτη τριμερή σύνοδο κορυφής» των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι στην Υεμένη

Μαρ 19, 2024

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως χθες Δευτέρα κατέστρεψαν επτά πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας, τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τρία κιβώτια αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας

Μαρ 19, 2024

Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες, βάζοντας στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποιες «υλικές ζημιές», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας.

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο

Μαρ 19, 2024

Η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να περάσει σε λειτουργία «οικονομίας πολέμου» απέναντι στην απειλή που θέτει η Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv.

Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την πληρωμή προστίμων 454 εκατ. δολ. για οικονομικές απάτες

Μαρ 19, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε θέση να καταβάλει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη εγγύηση πως θα αποπληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες στον όμιλο ακινήτων του, μετά την καταδίκη του σε αστική δίκη τον Φεβρουάριο, διαμαρτυρήθηκαν οι δικηγόροι του χθες Δευτέρα.

Παραμένει αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου

Μαρ 18, 2024

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας καθώς παραμένει αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.

ΕΕ: H Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά που κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού

Μαρ 18, 2024

H Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά που κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού.

Tην ανάγκη να βοηθηθεί η Γάζα με όποιο τρόπο είναι δυνατόν υπογράμμισε ο Ζ. Μπορέλ

Μαρ 18, 2024

Tην ανάγκη να βοηθηθεί η Γάζα με όποιο τρόπο είναι δυνατόν υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Ανανέωση θητείας Πούτιν: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα εκ μέρους των ΗΠΑ

Μαρ 18, 2024

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία που οδήγησε στην ανανέωση της θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν ελεύθερη και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να απευθύνουν συγχαρητήρια.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας μετακομίζει στην πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μαρ 18, 2024

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας μετακομίζει, αύριο το πρωί, στην πρώην ρωμαϊκή κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Έξι Έλληνες ειδικοί μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Μαρ 18, 2024

Λίγο μετά την ψήφιση, με ευρύτατη πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο, του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act), της πρώτης ολοκληρωμένης νομοθεσίας παγκοσμίως γι' αυτήν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία, και καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή του Κανονισμού, έξι Έλληνες ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης, οι Πέτρος

Διαχρονική η ευρωπαική χρηματοδοτική στήριξη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μαρ 18, 2024

Τις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με την ευκαιρία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ανησυχία για το λιμό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη Γάζα εκφράζουν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ και ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων

Μαρ 18, 2024

Την ανησυχία της ΕΕ για το λιμό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη Γάζα - μια κατάσταση που προβλέπεται να επιδεινωθεί γρήγορα τις επόμενες εβδομάδες - εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

ΟΗΕ: Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ντρέπεται που δεν κατάφερε να σταματήσει τον επικείμενο λιμό στη Γάζα

Μαρ 18, 2024

Ενας στους δύο κάτοικος της Λωρίδας της Γάζας αντιμετωπίζει καταστροφική έλλειψη τροφίμων, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του θύλακα όπου ο λιμός θα είναι πραγματικότητα σε έναν μήνα αν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, προειδοποιούν οι αρμόδιοι οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών.