Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται. Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Ειδήσεις

Ντμίτρι Πεσκόφ: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Απρ 27, 2024

 Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες επί του παρόντος ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πού θα κάνουν Πάσχα οι Έλληνες εφέτος – Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση

Απρ 27, 2024

Την τιμητική τους θα έχουν οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας την περίοδο του Πάσχα με τους Έλληνες να χαρίζουν υψηλή πληρότητα στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα θα κάνουν ποδαρικό στα ξενοδοχειακά θέρετρα και των υπόλοιπων νησιών που άνοιξαν τις πύλες τους για την σαιζόν του 2024.

Wall Street Journal: Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Πούτιν μάλλον δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Απρ 27, 2024

Αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να μην διέταξε τον φόνο του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ

Απρ 27, 2024

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη διάρκεια ευρείας νυκτερινής επίθεση, δήλωσε σήμερα πηγή μέσα από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σεισμική δόνηση κοντά στη Νάπολη, χωρίς τραυματίες ή υλικές ζημιές

Απρ 27, 2024

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 05:44 λεπτά, ώρα Ιταλίας, στην περιοχή Κάμπι Φλεγκρέι, σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη.

Η Χαμάς «εξετάζει» αντιπρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία

Απρ 27, 2024

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει» μια ισραηλινή αντιπρόταση για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων, μια νέα εξέλιξη στις συνομιλίες τις οποίες η Αίγυπτος προσπαθεί να αναθερμάνει.

Απολογούνται σήμερα οι 31 από τους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση και δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Απρ 27, 2024

Ενώπιον των Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των οπαδών που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη οδηγήθηκε για να απολογηθεί η πρώτη ομάδα κατηγορουμένων.

Δύο τραυματίες από «μαζική» ρωσική επίθεση στην Ουκρανία – Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ουκρανικά drones

Απρ 27, 2024

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

Στο Ηράκλειο η Sophia, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ, για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Απρ 27, 2024

   Στην πρόκληση να κατασκευάσουν έναν αθλητή-ρομπότ, ο οποίος θα μιμηθεί την κίνηση ενός πραγματικού αθλητή, ανταποκρίνονται οι συμμετέχοντες στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) GLOBAL OLYMPIAD που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό

Η υπ. Άμυνας της Ισπανίας επιβεβαίωσε την παράδοση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Απρ 27, 2024

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή η ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Απρ 27, 2024

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν χθες Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.

Οι RSF ζητούν από τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές του Μεξικού να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους

Απρ 27, 2024

Οι τρεις υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Μεξικού, μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να δεσμευθούν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης σε περίπτωση που εκλεγούν, κάλεσαν χθες Παρασκευή οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF).

Οι Λαζαρίνες της Κοζάνης

Απρ 27, 2024

  Ο κύκλος των πασχαλιάτικων εθίμων στην δυτική Μακεδονίας αρχίζει από το Σάββατο του Λαζάρου, όπου οι «Λαζαρίνες» από την Αιανή, τον Κρόκο, τη Λευκοπηγή, την Καισαριά, τη Ροδιανή και την Αγ.

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις κεντρικές ΗΠΑ

Απρ 27, 2024

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες Παρασκευή τις κεντρικές ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αυστραλία κατά της έμφυλης βίας

Απρ 27, 2024

«Επιδημία» χαρακτήρισε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι τη βία εναντίον των γυναικών στη χώρα του, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Σίδνεϊ και άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας με αίτημα αυστηρότερους νόμους για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για εκεχειρίας στη Γάζα

Απρ 27, 2024

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ότι εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ σχετικά με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

«Να στείλουμε μήνυμα ενότητας» ζήτησε ο Σολτς ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Απρ 27, 2024

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια «προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας», ζήτησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την συνάντησή του, χθες Παρασκευή, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος με τη σειρά του επαίνεσε την Γερμανία για «τη μείζονα συνεισφορά της στην

ΚΜΟΠ: Η βία κατά αθλητών και αθλούμενων και τρόποι αντιμετώπισής της – Ένας οδηγός για προπονητές και αθλητικούς παράγοντες

Απρ 27, 2024

   Το φαινόμενο της βίας εντός και εκτός των αθλητικών χώρων κατά αθλητών και αθλούμενων, παιδιών ή ενηλίκων ήταν το βασικό αντικείμενο της ημερίδας που διοργάνωσε το Kέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας στο πλαίσιο τουπρογράμματος Live Without Bullying.

Βιβλιοδεσία, μια χειρουργική τέχνη

Απρ 27, 2024

Πριν από τέσσερα χρόνια η Δέσποινα Αναστασοπούλου αποφάσισε να αφήσει την Αθήνα προς αναζήτηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση μισθού 30% από το 2025

Απρ 26, 2024

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε οριστικά τις τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει του οποίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση στον μισθό τους - ένα μέτρο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2025.