Η οικονομική ευημερία από τον πόλεμο είναι σαν την ευημερία που φέρνει ένας σεισμός ή ένας λιμός. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Ιταλία : Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία

30 Απριλίου, 2024

Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι της προς την Γαλλία, έφτασε στην Νότια Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, το Pytheas και ο καπετάνιος του, Γιώργος Κεσσές, έφτασαν στο Ρήγιο της Καλαβρίας την νύχτα του περασμένου Σαββάτου και την ώρα αυτή κατευθύνονται προς το λιμάνι της Νάπολης, για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Βάσει του αρχικού προγράμματος, το ιστιοφόρο με τον Πειραιώτη καπετάνιο του, έπρεπε να κάνουν στάση στο λιμάνι της Μεσσήνης της Σικελίας, ιστορικής ελληνικής αποικίας, με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία συμπατριωτών μας, μέχρι τον περασμένο αιώνα.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, όμως, επελέγη το λιμάνι του Ρήγιου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Σικελία. Στον γυρισμό του από την Μασσαλία, πάντως, ο Pytheas πρόκειται να περάσει από την ιστορική, αυτή, σικελική πόλη, όπου θα τον περιμένουν εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας και του του άμισθου προξενείου της χώρας μας στην Κατάνη.