Μάργκαρετ Θάτσερ, γ. 1925, Βρετανίδα πρωθυπουργός. Το είπε 10 χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός. 

Υγεία

Πρωτοποριακό σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Σεπ 21, 2023

 Ένα πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, σεμινάριο διοργανώθηκε το 2ήμερο 15 & 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Πρωτοποριακό σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Σεπ 21, 2023

 Ένα πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, σεμινάριο διοργανώθηκε το 2ήμερο 15 & 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Η τραυματική εγκεφαλική βλάβη παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις

Σεπ 21, 2023

Η τραυματική εγκεφαλική βλάβη συσχετίζεται με την καρδιαγγεική νόσο, όπως διαπιστώνεται σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet Neurology».

Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2023: Οι άνθρωποι της Bristol Myers Squibb Ελλάδας τιμούν τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Σεπ 21, 2023

 Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η 9 η Εβδομάδα Ασθενών, η παγκόσμια πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb (BMS), στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω από τη δέσμευσή τους να εργάζονται για να βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών.

Αλτσχάιμερ: Η πιο συχνή αιτία άνοιας με νοητικές και ψυχικές διαταραχές- 21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Σεπ 21, 2023

Η νόσος Alzheimer είναι η συχνότερη από τις νευροεκφυλιστικές νόσους που προκαλούν άνοια.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η πιο κοινή γαστρεντερική διαταραχή «στο μικροσκόπιο»

Σεπ 20, 2023

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (irritable bowel syndrome ‒ IBS) είναι μια κοινή γαστρεντερική διαταραχή που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Σεπ 20, 2023

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ.

Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – 4 εμπορικά βραβεία & μία τιμητική διάκριση από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Σεπ 20, 2023

Τέσσερα βραβεία τα οποία υπογραμμίζουν τον κομβικό ρόλο της βιομηχανίας στο κανάλι του φαρμακείου αλλά και μία τιμητική διάκριση από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον εμπορικό αλλά κυρίως τον κοινωνικό ρόλο του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

FAMAR – Théa Pharma: Μια νέα ισχυρή συνεργασία ξεκινάει

Σεπ 20, 2023

Η FAMAR, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO), ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Théa Pharma Hellas.

Χρυσό Βραβείο για την πρωτοποριακή συνεργασία του Ομίλου Affidea με την Pharma PLUS

Σεπ 20, 2023

Χρυσό Βραβείο απέσπασε η πρωτοβουλία «Συμμαχία για την Υγεία» στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Affidea Ελλάδος και της Pharma PLUS στα φετινά βραβεία Best in Pharmacy by BOUSSIAS.

Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση «Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο»

Σεπ 20, 2023

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υλοποιεί την ενημερωτική εκστρατεία «Η ζωή με την άγνωστη - γνωστή νόσο», μια καμπάνια για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ), που εξελίσσεται και φέτος τον Σεπτέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ΙΠΙ.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κοντά στους πληγέντες της Θεσσαλίας με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Σεπ 19, 2023

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες, αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

Σεπ 19, 2023

Η Lavipharm ενώνει τη φωνή της με το Σωματείο MDA Ελλάς, που διοργανώνει μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη.

Σε κάποια μορφή βίας έχει εκτεθεί το 62% των υγειονομικών

Σεπ 14, 2023

Σε κάποια μορφή βίας έχει εκτεθεί το 62% των επαγγελματιών υγείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ σωματική βία έχει υποστεί σε κάποια στιγμή της εργασίας ποσοστό που κυμαίνεται από 8% έως 38%, ανάλογα με τη χώρα, την ειδικότητα, τον χώρο εργασίας και το ωράριο.

Τα προϊόντα καθαρισμού εκλύουν εκατοντάδες επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σεπ 14, 2023

Τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να εκλύουν εκατοντάδες επικίνδυνες χημικές ουσίες, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Environmental Working Group» και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Chemosphere».

Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα;

Σεπ 14, 2023

Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή ενέχει τεράστιο κίνδυνο για τη μελλοντική υγεία του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με  εκτενή  βιβλιογραφία των τελευταίων ετών.

Υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου

Σεπ 14, 2023

 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, υπεγράφη στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP) και ένα μεταβατικό βήμα προόδου στην συνεργασία των χωρών στον τομέα της υγείας.

Ο ρόλος των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Σεπ 14, 2023

H τεχνολογία αιχμής, που πλέον διαθέτουν τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, έχει φέρει «επανάσταση» στη μέθοδο της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, επιτυγχάνοντας αλματώδη πρόοδο στην αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου.

Αρθροπλαστική γόνατος: Ποια αθλήματα επιτρέπονται και μετά από πόσο χρονικό διάστημα είναι ασφαλής η επιστροφή;

Σεπ 12, 2023

Γράφει οΑθανάσιος Π. ΤσουτσάνηςΟρθοπαιδικός ΧειρουργόςΔιευθυντής ΣΤ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΥΓΕΙΑΑσθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική γόνατος και έχουν αναρρώσει, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν, υπό προϋποθέσεις, τις αθλητικές τους δραστηριότητες.Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι το εξάμηνο είναι ενδεικτικό, καθώς δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος επιστροφής σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά αυτή εξαρτάται