Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Υγεία

Διάθεση self tests από 14 έως 19 Ιουνίου στην εκπαιδευτική κοινότητα-Τι ισχύει για τις ΠΕ Αχαΐας και Θεσσαλονίκης

Ιούν 13, 2021

Από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας (πλην Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Β. Κοντοζαμάνης: Εχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας που είναι τα εμβόλια

Ιούν 11, 2021

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Δυτική Θεσσαλία, με τελευταίο σταθμό το νοσοκομείο Τρικάλων.

Ολοκληρωμένο πακέτο προληπτικού ελέγχου για παιδιά σε προνομιακές τιμές από το Ιατρικό Διαβαλκανικό

Ιούν 11, 2021

Ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για παιδιά σε ειδική, μειωμένη τιμή προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ώστε οι μαθητές να είναι προετοιμασμένοι για τη νέα σχολική χρονιά έχοντας τα σχετικά με την υγεία τους έγγραφα.

Οδηγίες για τα self-test κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ιούν 11, 2021

Σχετικά με τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει, ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (Self test) και με

Αυξάνονται οι επικρίσεις κατά της FDA για την ταχεία έγκριση του φαρμάκου για την νόσο του Αλτσχάιμερ

Ιούν 11, 2021

Εγκρίνοντας το πρώτο νέο φάρμακο για την νόσο του Αλτσχάιμερ στα τελευταία 20 χρόνια, η αμερικανική FDA αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ρίσκο εφαρμόζοντας μία στρατηγική που επιτρέπει την κυκλοφορία νέων θεραπειών στην αγορά χωρίς ισχυρά στοιχεία ότι είναι αποτελεσματικές, δηλώνουν ειδικοί των ρυθμιστικών αρχών και της επιστημονικής κοινότητας.

Η ομάδα εθελοντισμού της MSD οργάνωσε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αλίμου

Ιούν 11, 2021

 Την Παρασκευή 11 Ιουνίου οι εργαζόμενοι της MSD σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου καθάρισαν την Ελεύθερη Παραλία Αλίμου κάτω από το άγαλμα του Σαράφη.

Δομές ψυχικής υγείας και το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε η Ζωή Ράπτη

Ιούν 11, 2021

Οι ποιοτικότερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας τόσο για τους ασθενείς όσο και για τον γενικό πληθυσμό αποτελεί βασικό στόχο του υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε χθες, από τα Χανιά, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποίΑ επισκέφθηκε δομές ψυχικής υγείας και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος».

Η έγκαιρη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 φαίνεται να μειώνει τις νοσηλείες και τη θνησιμότητα

Ιούν 11, 2021

Η πρώιμη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων (mAb) έναντι του SARS-CoV-2 συσχετίστηκε με τη μείωση της πιθανότητας νοσηλείας και της θνησιμότητας σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς υψηλού κινδύνου με COVID-19.

Η έλλειψη μαθηματικής εκπαίδευσης επηρεάζει αρνητικά τον εφηβικό εγκέφαλο και τη γνωστική ανάπτυξή του

Ιούν 09, 2021

Οι έφηβοι που έχουν σταματήσει να μελετούν μαθηματικά εμφανίζουν μειονέκτημα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που συνεχίζουν και μετά τα 16 να ασχολούνται με τα μαθηματικά, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Ερωτήματα προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα και τις ανεπιθύμητες ενέργειες του νέου φαρμάκου για τη νόσο Αlzheimer

Ιούν 09, 2021

Απόφαση-ορόσημο, χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών την πρώτη έγκριση από τον FDA , μετά από 20 χρόνια, ενός φαρμάκου που έχει στόχο να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Alzheimer, παρά την αντιπαράθεση με αφορμή τα ανάμικτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

H MSD ανακοινώνει την ολοκλήρωση της Απόσχισης της Organon & Co

Ιούν 09, 2021

Η MSD - γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά - ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την Απόσχιση της Organon & Co. (Organon).

Σημαντικές εξελίξεις στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, από, τις AskBio και BlueRock,  εταιρείες του ομίλου Bayer

Ιούν 09, 2021

  Νέες σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών ανακοινώθηκαν από τις AskBio και Bluerock.

«Βλέπω Όσα Αγαπώ!». Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς  και την υποστήριξη της BAUSCH Health

Ιούν 09, 2021

   Η BAUSCH Health Hellas, μία κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην υγεία των ματιών με προϊόντα κάτω από την ομπρέλα της Bausch+Lomb, με 168 χρόνια καινοτομίας στον χώρο της οφθαλμολογίας, υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης κοινού, για την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας, με τίτλο «Βλέπω Όσα Αγαπώ» (VLEPO OSA AGAPO).

Η AstraZeneca διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021  για την πρωτοβουλία «Η Δύναμη του μΑΖί» και τις δράσεις της κατά της Covid-19

Ιούν 08, 2021

  Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, για τις δυναμικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Είναι επιτακτική ανάγκη η επένδυση στην ψυχική υγεία, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ

Ιούν 08, 2021

"Οι επενδύσεις και η ποιότητα της φροντίδας" ψυχικής υγείας πρέπει να αυξηθούν "επειγόντως" προειδοποίησε ο ΟΟΣΑ σε μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και υπογραμμίζει τη σημασία του κοινωνικού και οικονομικού κόστους που συνδέεται με τα ψυχικά προβλήματα και τη μεγάλη αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας με την κρίση της Covid-19.

Η συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου από τους εφήβους συνδέεται με ανθυγιεινή διατροφή και αύξηση του βάρους τους

Ιούν 08, 2021

Ακόμη και η μέτρια χρήση «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της διατροφής και το σωματικό βάρος των εφήβων, σύμφωνα με μια μεγάλη νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη.

«Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 1». Πλούσια δώρα στο νέο παιχνίδι που διατίθεται δωρεάν στην εφαρμογή Diabetes Quiz Academy της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ 

Ιούν 07, 2021

 Συνεχίζεται η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), με το νέο, εξειδικευμένο, on-line παιχνίδι γνώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, που ξεκινά  7 Ιουνίου! Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του παιχνιδιού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, η ψηφιακή ακαδημία Diabetes Quiz

«Μια μπορεί να κάνει τη διαφορά» Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος 

Ιούν 07, 2021

 Η Bristol Myers Squibb (BMS) παραμένοντας πιστή στην διαχρονική δέσμευσή της για την επαγρύπνηση σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ανακοινώνει την έναρξη της καινούριας της καμπάνιας με τίτλο: «Μία μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερες κόρες ματιού είναι πιο έξυπνοι

Ιούν 07, 2021

Έχει ειπωθεί ότι τα μάτια είναι το παράθυρο στην ψυχή, αλλά φαίνεται πως αυτό ισχύει επίσης για τον εγκέφαλο και το νου.

Διασύνδεση των Συλλόγων Ελλήνων Ιατρών ανά τον κόσμο με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών

Ιούν 06, 2021

Νέους δρόμους και γέφυρες δικτύωσης για την μετεκπαίδευση φοιτητών και νέων ιατρών στο εξωτερικό, ανοίγει η συνένωση των δυνάμεων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων ανά τον κόσμο, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, ώστε «να πάψει το φαινόμενο να ψάχνουν οι νέοι για μεταπτυχιακές θέσεις μέσω "γνωριμιών" αλλά να γίνεται