Να είσαι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις. H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

Υγεία

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Μαρ 31, 2023

Κοινό μέτωπο για την προστασία της δημόσιας υγείας συγκρότησαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με την υιοθέτηση ενός πλαισίου συνεργασίας για τον έλεγχο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για τις γυναίκες στην Ελλάδα 

Μαρ 31, 2023

 Πρώτη στη Λίστα Best Workplaces Trademark for Women Hellas 2023 για την κατηγορία των εταιρειών που απασχολούν 50-250 εργαζόμενους κατατάσσεται η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας, βάσει της επίδοσής της στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος Trust Index © που διοργανώνεται από τον οργανισμό Great Place to

Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι; Έξι καθηγητές του ΕΚΠΑ δίνουν διατροφικές συμβουλές

Μαρ 31, 2023

Διάφοροι παράγοντες φαίνεται ότι επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής.

Ρομποτική χειρουργική τεχνική  για καρκίνο του πνεύμονα στο Metropolitan General

Μαρ 31, 2023

Οι πνεύμονες αποτελούνται από τμήματα τα οποία ονομάζονται λοβοί.

Μάρτιος: Μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα

Μαρ 31, 2023

 Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το Πολλαπλούν Μυέλωμα.

Μάρτιος: Μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα

Μαρ 30, 2023

Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το Πολλαπλούν Μυέλωμα.

Μία από τις αρνητικές διαπιστώσεις της εποχής που διανύουμε είναι η απώλεια της κοινής λογικής.

Μαρ 30, 2023

 Σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο και δη στο λειτούργημα της ιατρικής, θεωρητικά τουλάχιστον, θα έπρεπε να αποτελεί προσωπικό κίνητρο η αναζήτηση της εξέλιξης του κάθε ιατρού και της μέγιστης δυνατής εξειδίκευσής του στον εκάστοτε ιατρικό κλάδο.

Η «επικίνδυνη σχέση» σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας

Μαρ 30, 2023

Παχυσαρκία σημαίνει συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα πάνω από το φυσιολογικό.

Οι μέλισσες, πηγή πληροφοριών για την υγεία των κατοίκων των πόλεων

Μαρ 30, 2023

Οι μέλισσες θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το μικροβιακό τοπίο των πόλεων, στις οποίες αναζητούν τροφή, και άρα στοιχεία τόσο για την υγεία των κυψελών όσο και για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Environmental Microbiome».

Το στρες στην εργασία κόστιζει 28 δισεκ. λίρες τον χρόνο στη βρετανική οικονομία

Μαρ 29, 2023

Το στρες στην εργασία ή η επαγγελματική εξουθένωση, που ονομάζεται επίσης "burnout", κοστίζει κάθε χρόνο στη βρετανική οικονομία 28 δισεκ.

Ελληνικές βιολογικές ελιές σε κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της χοληστερόλης

Μαρ 29, 2023

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η κλινική μελέτη του συμπληρώματος διατροφής, προερχόμενου από επιτραπέζιες βιολογικές ελιές «Καλαμών» βιολογικών ελαιώνων από τη Σπάρτη, που έχουν επιλεγεί ανάμεσα από 150 διαφορετικούς τύπους ελιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φαινόλες.

Υπογονιμότητα, ένα πρόβλημα για δύο

Μαρ 29, 2023

 Η υπογονιμότητα αφορά το 15% του γενικού πληθυσμού.

www.skipad.gr    Κάνε SKIP το βάρος της Ατοπικής Δερματίτιδας 

Μαρ 29, 2023

  Από τις 29 Μαρτίου 2023, η εκστρατεία ενεργοποίησης των ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα «SKIP AD - Κάνε SKIP το βάρος της Ατοπικής Δερματίτιδας» είναι στον ‘αέρα’ μέσω της ιστοσελίδας www.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα ταλέντα και περισσότερες γυναίκες στην επιστήμη, στις τεχνολογίες & σε θέσεις ευθύνης». Ηχηρή παρέμβαση της Ιουλίας Τσέτη στα Ηνωμένα Έθνη, σε Roundtable CEOs για την Ισότητα των Φύλων 

Μαρ 29, 2023

 Για την εργασιακή πραγματικότητα των Γυναικών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, την αληθινή κατάκτηση της ισότητας των δύο φύλλων, το τέλος των στερεοτύπων, αλλά και τα δύο κομβικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας και τη θέση των γυναικών - επιστημόνων σε αυτό, που είναι η τεχνητή νοημοσύνη

Καμπάνια Ευαισθητοποίησης για την χρήση ατομικού αθλητικού νάρθηκα δοντιών από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Μαρ 29, 2023

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας στις 20 Μαρτίου η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία υλοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης με σύνθημα «Επισκέψου τον οδοντίατρο σου για το δικό σου αθλητικό νάρθηκα δοντιών και παίξε με ασφάλεια» για την αναγκαιότητα χρήσης εξατομικευμένου αθλητικού νάρθηκα δοντιών από την παιδική ηλικία στους μικρούς  αθλούμενους.

Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε καθημερινά;

Μαρ 28, 2023

   Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, γνωστή για την προσέγγισή της στην οικογενειακή θεραπεία Βιρτζίνια Σατίρ (Virginia Satir) συνήθιζε να λέει ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται καθημερινά τέσσερις αγκαλιές για να επιβιώσει, οκτώ για να ζήσει καλά και δώδεκα για να είναι ευτυχισμένος.

Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά 

Μαρ 27, 2023

Η GENESIS Pharma ανακοινώνει πως είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), TOGETHER IN SMA, www.

Ο Όμιλος Chiesi και η Affibody συνεργάζονται για την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση καινοτόμων θεραπειών για αναπνευστικές παθήσεις

Μαρ 27, 2023

Ο Όμιλος Chiesi και η Affibody συνεργάζονται για την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση καινοτόμων θεραπειών για αναπνευστικές παθήσεις  Η Chiesi Farmaceutici S.

Ρινική απόφραξη: Συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία

Μαρ 27, 2023

Ο ρόλος της μύτης είναι να φιλτράρει, να εφυγραίνει και να θερμαίνει τον αέρα και γενικά να τον προετοιμάζει προτού αυτός κατέβει στους πνεύμονες.

Stress Εcho: Σύγχρονη τεχνική υπερήχων καρδιάς εντοπίζει βλάβες του μυοκαρδίου

Μαρ 27, 2023

 Αξιοποιώντας την τεχνολογία των υπερήχων, το Stress Echo είναι μια από τις πιο σύγχρονες εξετάσεις για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου και την ανάδειξη της βιωσιμότητας και της ινότροπης εφεδρείας του μυοκαρδίου.