«Επί γης ειρήνη» θα σήμαινε το τέλος του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε. - Τζόζεφ Χέλερ

Υγεία

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Μάι 17, 2022

 Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

Ο κίνδυνος επιθετικού καρκίνου του μαστού στους άνδρες σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα

Μάι 17, 2022

 Ο κίνδυνος εμφάνισης επιθετικού καρκίνου του μαστού στους άνδρες πιθανότατα σχετίζεται με τα προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες, σ'υμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, η πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Πρόγραμμα “Μάιος μήνας μέτρησης” στην Ελλάδα

Μάι 17, 2022

 H υπέρταση - ή σταθερά αυξημένη αρτηριακή πίεση- αποτελεί την πιο συχνή χρόνια νόσο και έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θνησιμότητας, νοσηρότητας και κακής ποιότητας ζωής.

Πλεύρης: Θα περιμένουμε τις θέσεις των επιστημόνων για το θέμα της χρήσης μάσκας

Μάι 17, 2022

θα περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων, αύριο, για το θέμα της μάσκας καθώς στην Επιτροπή θα συζητηθεί και το σκέλος που έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου, ανέφερε ο υπ.

5 Ιουνίου 2022 Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου

Μάι 16, 2022

 Στις 5 Ιουνίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.  διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο.

Η ουρο-ογκολογική ρομποτική χειρουργική είναι ασφαλέστερη και οι ασθενείς αναρρώνουν ταχύτερα

Μάι 16, 2022

Οι ρομποτικά υποβοηθούμενες χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση καρκίνου της ουροδόχου κύστης και την ανάπλασλη της είναι ασφαλέστερες και επιτρέπουν στους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα και να μείνουν 20% λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο, όπως συμπέρανε η πρώτη του είδους της κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος – Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα

Μάι 16, 2022

Το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα (KAO) είναι μία σπάνια γενετική διαταραχή, η οποία εκτιμάται ότι προσβάλλει κάθε χρόνο από 10.000 έως 50.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και 120-200 Έλληνες [1].Το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα είναι μια κληρονομική νόσος που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά με συγκεκριμένο τρόπο. Αν ένας γονιός πάσχει από

Αναίμακτες επεμβατικές τεχνικές σε ασθενείς με ορθοπαιδικά προβλήματα

Μάι 14, 2022

Αναίμακτες, ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην Ορθοπαιδική υπόσχονται ταχεία αποκατάσταση, μικρότερη ταλαιπωρία και καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς με ορθοπαιδικά προβλήματα.

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος WELEDA CALENDULA Baby Oil Fragnance Free

Μάι 13, 2022

Την ανάκληση παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος "WELEDA CALENDULA Baby Oil Fragnance Free", αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατακτά το ‘χρυσό’ στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.

Μάι 13, 2022

   Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie στα Αριστεία του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.

Νέοι δρόμοι για την καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση υπερήλικων ασθενών

Μάι 13, 2022

Πάνω από το 50% των σοβαρών καρδιοπαθειών σε υπερήλικες, που τρεις δεκαετίες νωρίτερα θεωρούνταν ανεγχείρητα περιστατικά, σήμερα επιδέχονται αποτελεσματικής χειρουργικής αντιμετώπισης.

Μέτρηση οστικής μάζας: Γρήγορη, μη επεμβατική εξέταση για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης

Μάι 13, 2022

Η οστεοπόρωση, αφορά ένα μεγάλο τμήμα του ενήλικου πληθυσμού και συχνά χαρακτηρίζεται ως «σιωπηλή επιδημία», καθώς στα αρχικά στάδια της δεν δίνει συμπτώματα και έτσι δεν αναγνωρίζεται από τους ασθενείς.

Περίπου 7,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν καρκίνο του δέρματος

Μάι 13, 2022

Το 1,71% του ενήλικου γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη ή περίπου 7,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτιμάται ότι έχουν κάποιον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Κανένα όφελος στην υγεία τους όσοι χρησιμοποιούν ταυτόχρονα ηλεκτρονικό και παραδοσιακό τσιγάρο

Μάι 13, 2022

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν παράλληλα παραδοσιακά και ηλεκτρονικά τσιγάρα, δηλαδή είναι ταυτόχρονα καπνιστές και ατμιστές, δεν μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και δεν έχουν γενικότερα οφέλη για την υγεία τους, σε σχέση με όσους μόνο καπνίζουν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Άντα Λιβιτσάνου, Μαρία Σαράφογλου, Μιχάλης Ζαμπίδης και Παντελής Διαμαντόπουλος μάς καλούν να πάρουμε «Ανάσα Ζωής» σταματώντας το κάπνισμα

Μάι 12, 2022

 Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής», που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αναφορικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, τέσσερις δημοφιλείς Έλληνες μάς καλούν να σταματήσουμε το κάπνισμα και να φροντίσουμε για την προληπτική εξέταση για την υγεία του πνεύμονα.

Κατά 19,16% αυξήθηκαν οι θάνατοι στη χώρα τις πρώτες 13 εβδομάδες εφέτος

Μάι 12, 2022

Αύξηση κατά 6.595 θανάτους ή 19,16% σημειώθηκε στον αριθμό των θανάτων στη χώρα τις πρώτες 13 εβδομάδες εφέτος (3/1/2022- 3/4/2022), καθώς συμπεριλαμβάνονται αυτοί λόγω της πανδημίας Covid-19.Ειδικότερα, οι θάνατοι ανήλθαν σε 41.020 (20.539 άνδρες και 20.481 γυναίκες), ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (4/1/2021- 4/4/2021) είχαν ανέλθει σε 34.425 (17.628

Δωρεάν πρόσβαση καρκινοπαθών σε ερευνητικό φάρμακο

Μάι 12, 2022

Ένα ερευνητικό φάρμακο για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο του παχέος εντέρου, οι οποίοι φέρουν την μετάλλαξη G12C στο γονίδιο KRAS του καρκινικού κυττάρου δοκιμάζεται στο πλαίσιο διεθνών κλινικών μελετών.

Γ. Πατούλης: «Το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο»-Στήριξη στις κινητοποιήσεις διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Μάι 12, 2022

Την πλήρη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το Συντονιστικό Οργανο Φορέων ΠΦΥ ιδιωτικού τομέα έδωσαν οι πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλη και το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ, το οποίο έχει λάβει

ΠΟΥ-Covid: Πάνω από 2 εκατ. θάνατοι στην Ευρώπη – Λευκός Οίκος: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. στις ΗΠΑ

Μάι 12, 2022

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, που εδώ και καιρό αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Μύκητας Candida auris: Τί είναι, πού τον συναντάμε και πόσο πρέπει να ανησυχούμε

Μάι 12, 2022

Τι είναι ο μύκητας Candida auris, που τον συνανταμε και πόσο πρέπει να ανησυχούμε; Απαντήσεις δίνει η Αριστέα Βελεγράκη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, συστήνοντας ψυχραιμία και τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.