Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες - Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Υγεία

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Φεβ 29, 2024

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες.

Μοναδική θεραπεία ίασης στην πλειονότητα των κακοήθων αιματολογικών νόσων η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

Φεβ 29, 2024

Μοναδική θεραπεία ίασης στην πλειονότητα των περιπτώσεων κακοήθων αιματολογικών νόσων αποτελεί η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως λέγεται πλέον, η οποία έχει ενδείξεις όχι μόνο για κακοήθεις αλλά και για καλοήθεις νόσους του αίματος.

Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις από την Alzheimer Hellas

Φεβ 29, 2024

Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις διοργανώνει Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas).

29 Φεβρουαρίου 2024 Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Φεβ 29, 2024

Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, 36 εκατομμύρια στην Ευρώπη και μισό εκατομμύριο στην Ελλάδα ζουν με μία σπάνια νόσο.

AstraZeneca: Ηγέτης στην καινοτόμο φαρμακοβιομηχανία, με ισχυρό αποτύπωμα και στην Ελλάδα

Φεβ 29, 2024

 Στο ισχυρό αποτύπωμα της AstraZeneca, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, επικεντρώθηκε η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας για την Ελλάδα & την Κύπρο κα Έλενα Χουλιάρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους υγείας.

«Κάθε μέρα Σπάνιος!» Μια Πρωτοβουλία Ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες και εξαιρετικά Σπάνιες Παθήσεις

Φεβ 29, 2024

Ο Σύλλογος «95», Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς, σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, υπό την ευγενική χορηγία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Chiesi Hellas, πραγματοποιούν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων (29 Φεβρουαρίου).

Βρετανία: Εκστρατεία για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών

Φεβ 29, 2024

Οι αρχές στη Βρετανία θα ξεκινήσουν σήμερα εκστρατεία για να ενισχύσουν τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών, καθώς προσπαθούν να «ανατρέψουν άμεσα» την πτωτική τάση που παρατηρείται στους εμβολιασμούς την ώρα που στη χώρα έχει ξεσπάσει επιδεινούμενη επιδημία ιλαράς.

Βρετανία: Εκστρατεία για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών

Φεβ 29, 2024

Οι αρχές στη Βρετανία θα ξεκινήσουν σήμερα εκστρατεία για να ενισχύσουν τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών, καθώς προσπαθούν να «ανατρέψουν άμεσα» την πτωτική τάση που παρατηρείται στους εμβολιασμούς την ώρα που στη χώρα έχει ξεσπάσει επιδεινούμενη επιδημία ιλαράς.

Τα ακανόνιστα γεύματα και η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέονται με συχνούς πονοκεφάλους στους νέους

Φεβ 29, 2024

Τα ακανόνιστα γεύματα, όπως η παράλειψη του πρωινού, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων στα παιδιά και τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του ιατρικού περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».

«Το ταξίδι του φαρμάκου»: Η Bristol Myers Squibb υποδέχεται τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων και συζητούν για την αξία και τις αρχές της φαρμακευτικής επιστήμης

Φεβ 29, 2024

Μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων επισκέφθηκαν τα γραφεία της BMS Ελλάδας, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, ως μία πρωτοβουλία για να εντρυφήσουν στην αξία της φαρμακευτικής επιστήμης και να ενημερωθούν για το «ταξίδι του φαρμάκου», από τα στάδια της έρευνας & ανάπτυξης, των κλινικών δοκιμών και των

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

Φεβ 28, 2024

Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «RMD Open».

ΕΟΔΥ: Ανησυχητική η άνοδος κρουσμάτων Σύφιλης και Γονόρροιας στην Ελλάδα κατά τη διετία 2020-2022

Φεβ 27, 2024

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία, καθώς μπορεί να έχουν μείζονες επιπτώσεις τόσο στην γενικότερη υγεία των ατόμων, όσο και στην αναπαραγωγική, σεξουαλική και ψυχική τους υγεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην έναρξη των εργασιών ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Φεβ 27, 2024

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βρέθηκαν σήμερα, με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συνάντηση του υπουργού Υγείας με την πρώτη ασθενή που της συνταγογραφήθηκε σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης

Φεβ 27, 2024

 Με την 'Αννα Παγκά, την πρώτη ασθενή που της συνταγογραφήθηκε σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους στη χώρα μας, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Από το έξυπνο διασυνδεμένο σπίτι με Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι το δαχτυλίδι, στον δρόμο για τη βελτίωση της ευεξίας

Φεβ 27, 2024

Το δαχτυλίδι Galaxy Ring, που κάνει την καθημερινή ευεξία πιο εύκολη, υποστηρίζοντας έναν έξυπνο και υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της συνδεδεμένης ψηφιακής πλατφόρμας ευεξίας, Samsung Health, παρουσιάζει η Samsung στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Τα παιδιά εκτίθενται σε κινδύνους για την υγεία τους από τη χρήση ακουστικών

Φεβ 26, 2024

Σε εθνική δημοσκόπηση που διεξήχθη στις ΗΠΑ, δύο στους τρεις γονείς δήλωσαν ότι τα παιδιά τους ηλικίας δημοτικού ή γυμνασίου χρησιμοποιούν συσκευές ήχου, ενώ είναι όλο και πιο διαδεδομένο να φορούν ακουστικά.

Εκτινασσόμενος δάκτυλος: 10 αλήθειες για μια από τις συχνότερες νόσους των χεριών

Φεβ 26, 2024

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger) αναφέρεται στην ιατρική ορολογία ως στενωτική τενοντοελυτρίτιδα.

Επεμβατική διερεύνηση και αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου

Φεβ 26, 2024

Η στεφανιαία νόσος είναι γνωστό ότι αποτελεί μαζί με άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα την πλέον συχνή αιτία θανάτου.

Έμφραγμα του μυοκαρδίου: Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Φεβ 26, 2024

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι μία σοβαρή απειλή, καθώς όταν συμβεί, το αίμα δεν φτάνει στον μυ της καρδιάς, λόγω της απόφραξης των αρτηριών που τροφοδοτούν το μυοκάρδιο, προκαλώντας έτσι νέκρωση των τοιχωμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή.