Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Επιχειρηματικά Νέα

Χ.Μεγάλου: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Μάι 30, 2023

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ”Ανάπτυξη που στηρίζει κάθε αύριο: Εξελίξεις, προκλήσεις και προοπτικές για τις επιχειρήσεις” διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις της παγκόσμιας και εγχώριας οικονομίας, τις προκλήσεις και προοπτικές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία και χρηματοδοτικά

ΕΧΑΕ: Αύξηση εσόδων 17,7%, το Q1 2023

Μάι 30, 2023

 Ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο του 2023 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε σε 11,7 εκ., έναντι 9,9 εκ.

Εξαγορά της UNISON από την MYTILINEOS

Μάι 30, 2023

Την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της UNISON Facility Services, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management), ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Eντατικά προχωρούν τα χερσαία έργα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Μάι 30, 2023

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες και στο χερσαίο τμήμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγκατάστασης των υποβρυχίων καλωδίων του έργου τον Μάρτιο του 2023.

Eurobank: Μεταφορά γραφείων διοίκησης σε ανακαινισμένο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας

Μάι 29, 2023

Σε ένα ριζικά σχεδιασμένο και ανακαινισμένο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, Ομήρου και Σταδίου μεταφέρονται τα Γραφεία ανώτατης διοίκησης της Eurobank.

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στα φωτοβολταϊκά

Μάι 29, 2023

Δεύτερη στον κόσμο - μετά την Ισπανία- ως προς το δυναμικό παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Με την εγγύηση της επιστήμης η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή

Μάι 29, 2023

Σε μια εποχή παγκόσμιας υγειονομικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, η πληροφόρηση των καταναλωτών σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, η αύξηση της εμπιστοσύνης τους στα συστήματα ελέγχου και η ευαισθητοποίησή τους ώστε να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις σε σχέση με τα τρόφιμα που καταναλώνουν καθίστανται πιο αναγκαίες από ποτέ.

Alpha Bank: Η ακτινογραφία των ελληνικών εξαγωγών

Μάι 29, 2023

Καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας γεγονός με θετικές επιπτώσεις στην πορεία των επιχειρήσεων προς την κερδοφορία και γενικότερα των προοπτικών της οικονομίας, έχει η πορεία των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών και οργανισμών.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επέκταση του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης- Οι νέοι στόχοι και η σημασία τους

Μάι 26, 2023

Με τη βιώσιμη ανάπτυξη να βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης της, η εταιρεία προχώρησε όχι μόνο στην ενίσχυση αλλά και στην επέκταση του πλαισίου που σχετίζεται με την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνησή της, με κεντρικό μήνυμα “ Together Towards ZERO and Beyond”.

O Όμιλος Μotor Oil απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο σε χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ 1,9 GW

Μάι 26, 2023

Την εξαγορά του 75% της UNAGI A.E. που δραστηριοποιείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών ανακοίνωσε σήμερα η Motor Oil.

ΔΕΗ: Αύξηση κερδών και επενδύσεων στο A’ τρίμηνο 2023

Μάι 26, 2023

 Αύξηση της λειτουργικής και της καθαρής κερδοφορίας, των επενδύσεων και των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας ότι από το 2024 θα ξεκινήσει και πάλι η διανομή μερίσματος στους μετόχους με βάση τη φετινή κερδοφορίας που αναμένεται

Σύσταση της “The Business Insurance”, εταιρείας επιχειρηματικών ασφαλίσεων του Ομίλου GPA

Μάι 26, 2023

 Τη σύσταση της The Business Insurance (ΤΒΙ), ασφαλιστικού βραχίονα του Ομίλου G.P.A.

Lamda Development: Εντός του έτους ξεκινά η Riviera Galleria

Μάι 25, 2023

Τον διεθνούς φήμης πολυβραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που υπογράφει τον σχεδιασμό της Riviera Galleria, υποδέχτηκε στο μεγάλο έργο του Ελληνικού, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, η LAMDA Development.

Στο Βερολίνο οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μάι 25, 2023

Την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση των 12 διεθνών βραβείων σε 12 ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων πέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 22 έως τις 30 Απριλίου 2023.

Στρατηγική συνεργασία της NeoTextile με την Recycom

Μάι 25, 2023

Τη στρατηγική της συνεργασία με την Recycom, την πρώτη ελληνική εταιρία ολοκληρωμένης διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, ανακοίνωσε σήμερα η NeoTextile, πρωτοπόρος εταιρία στην ανακύκλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και νέο μέλος της Polygreen, του μεγαλύτερου ομίλου κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Διεθνείς επενδυτές έλκει η ελληνική τεχνολογία Cyrus

Μάι 25, 2023

«Η τεχνολογία της Cyrus που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα με τη συμβολή των ευρωπαϊκών πόρων μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξάπλωση και αξιοποίηση αυτής της κρίσιμης τεχνολογίας υδρογόνου».

Ενισχύεται το δασικό φυτώριο Αμυγδαλέζας από την Motor Oil

Μάι 25, 2023

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της υποστήριξης του δασικού φυτωρίου της διεύθυνσης αναδασώσεων Αττικής στην Αμυγδαλέζα, υπογράφηκε μεταξύ του ΥΠ.

Η πρώτη Λέσχη Επιχειρηματικών Αγγέλων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα

Μάι 25, 2023

Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ανακαινισμένο κατάστημα LEROY MERLIN στη Θεσσαλονίκη

Μάι 25, 2023

Στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου της LEROY MERLIN το οποίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, ανακαινίστηκε ριζικά  το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.