Μόνο ένα νοσοκομείο δείχνει τι είναι ο πόλεμος. Erich Maria Remarque, 1898-1970, Γερμανός συγγραφέας

Επιχειρηματικά Νέα

MoU ΕΒΕΑ – Rollsoft για πλατφόρμα συμψηφισμού χρεων

Ιούν 18, 2021

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) - Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος με τους εκπροσώπους της ισραηλινής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rollsoft Ltd, προκειμένου οι επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου να κάνουν χρήση μιας τεχνολογικά εξελιγμένης πλατφόρμας που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να διεκπεραιώνει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες των επιχειρήσεων.

Aύξηση μετοχικού κεφαλαίου από Όμιλο IDEAL

Ιούν 18, 2021

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συνολική αξία διάθεσης των νέων μετοχών και ισόποση επαύξηση των ιδίων κεφαλαίων κατά 56,1 εκατ.

Για 2η χρονιά η Ελλάδα ανεβαίνει στον διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας

Ιούν 18, 2021

Κατά 12 θέσεις βελτιώθηκε την διετία 2019-20 η κατάταξη της Ελλάδας στον διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας (παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας-World Competitiveness Yearbook), με βάση τα στοιχεία που εκδίδει σε ετήσια βάση το Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας.

Ποιοι κλάδοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις

Ιούν 18, 2021

Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος

Ιούν 17, 2021

Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Ιούν 17, 2021

Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη δοκιμαστική του λειτουργία στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τριανταφυλλιά, της Ηλείας,  ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Σχεδιάζονται επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρησεων εκτός αστικών κέντρων

Ιούν 17, 2021

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων, ανά περιφέρεια, εξετάζει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη του νεοφυούς οικοσυστήματος και της καινοτομίας, σε όλη τη χώρα, για τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Elevate Greece.

SUP Free Hackathon από την Lidl Ελλάς και το ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

Ιούν 17, 2021

Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός της πρώτης δράσης ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», υπό τη διοργάνωση της εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, στο Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Sustainable

Attica Bank: Αποτελέσματα Α’ τριμήνου

Ιούν 17, 2021

Μείωση ζημιών προ φόρων σημείωσε η Attica Bank το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς διαμορφώθηκαν σε 8,2 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ.

Καινοτόμο Ρομπότ σε φεστιβάλ βιώσιμης ανάπτυξης

Ιούν 17, 2021

Την ικανότητα να προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε διαφορετικές περιστάσεις, την κατάλληλη εφαρμογή λογισμικού χάρη στη μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση διαθέτει το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ που διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology, και έχει σχεδιάστεί από τη SoftBank Robotics Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας με

Ανάπτυξη χαρτοφυλακίου από Premia Properties

Ιούν 17, 2021

Τον πήχη ψηλά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της βάζει η Premia Properties (πρώην Pasal Development).

150 Χρόνια Παπουτσάνης

Ιούν 16, 2021

Το 2020 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για την Παπουτσάνης καθώς σηματοδότησε την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της ιστορικής, 100% ελληνικής εταιρείας.

ΕΤΕ: Επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις

Ιούν 16, 2021

Με την τελετή βράβευσης δέκα νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Alpha Bank: “Πράσινο φως” στην ΑΜΚ

Ιούν 16, 2021

«Στο νέο περιβάλλον θετικών προσδοκιών που διαμορφώνεται, θέλουμε η Alpha Bank να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε να ανταμείψουμε τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας

Ε.Μυτιληναίος: Διετής συμφωνία με τη ΔΕΗ και απεμπλοκή στη συνέχεια

Ιούν 16, 2021

Συμφωνία με τη ΔΕΗ για διετή παράταση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, τονίζοντας ότι μετά τη λήξη της συμφωνίας, η εταιρεία θα ηλεκτροδοτείται από

Μότορ Όιλ: κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του έτους

Ιούν 16, 2021

Καθαρά κέρδη ύψους 64,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος της Μότορ Όιλ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών 96,4 εκατ. το 2020.

Κ. Μίχαλος: Αναγκαία η υλοποίηση μίας νέας βιομηχανικής πολιτικής

Ιούν 16, 2021

Τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας με τα επιμελητήρια και την αγορά, καθώς η ανάπτυξη της επόμενης μέρας περνά απαραίτητα από την αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, σημείωσε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ιωάννης Κυριακού στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Β.Κορκίδης: Το κύμα εισαγόμενης ακρίβειας απαιτεί ενιαία αντιμετώπιση

Ιούν 16, 2021

Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών που αναπόφευκτα πέρασαν και το κατώφλι της ελληνικής αγοράς προβληματίζουν παραγωγούς, εισαγωγείς και εμπόρους, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης.

Jumbo: Αυξημένο μέρισμα για τη χρήση 2020

Ιούν 16, 2021

«Χαμένη χρονιά» χαρακτήρισε το 2020 η διοίκηση του Ομίλου Jumbo, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ενισχύθηκε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία

Ιούν 15, 2021

Ενισχύθηκε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και διαμορφώθηκε στις 110 μονάδες, από 99,8 μονάδες τον Απρίλιο, αισθητά υψηλότερα από το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο (97,6 μονάδες).