Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ιδρύει Μονάδα Ρομποτικής, ενώ παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει διαγωνισμός για την αγορά νέου κτηρίου που θα στεγάσει τις δομές του.
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν παράλληλα παραδοσιακά και ηλεκτρονικά τσιγάρα, δηλαδή είναι ταυτόχρονα καπνιστές και ατμιστές, δεν μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και δεν έχουν γενικότερα οφέλη για την υγεία τους, σε σχέση με όσους μόνο καπνίζουν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Το 1,71% του ενήλικου γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη ή περίπου 7,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτιμάται ότι έχουν κάποιον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).
Το 1,71% του ενήλικου γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη ή περίπου 7,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτιμάται ότι έχουν κάποιον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).
Ένα σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες: τη «φωτογράφηση» για πρώτη φορά της τεράστιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στο κέντρο του δικού μας γαλαξία.
Τι είναι ο μύκητας Candida auris, που τον συνανταμε και πόσο πρέπει να ανησυχούμε; Απαντήσεις δίνει η Αριστέα Βελεγράκη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, συστήνοντας ψυχραιμία και τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.
Η Google παρουσίασε ένα ζευγάρια «έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ενσωματωμένο υπολογιστή, τα οποία εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μίας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.
Ο ιός της εποχικής γρίπης Η1Ν1 πιθανότατα αποτελεί άμεσο "απόγονο" του στελέχους της γρίπης που προκάλεσε την παγκόσμια πανδημία της λεγόμενης "ισπανικής" γρίπης του 1918-19, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Ευρωπαίων επιστημόνων.
Οι άνθρωποι, σε όλον τον κόσμο, που βίωσαν μοναξιά στη διάρκεια της Covid-19 εμφάνισαν μικρή αύξηση σε ποσοστό περίπου 5% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
Υπάρχει σχεδόν μια πιθανότητα στις δύο η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά μέσο όρο ετησίως να ξεπεράσει προσωρινά το επίπεδο του 1,5 ° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή μέσα σε κάποιο από τα επόμενα πέντε χρόνια, προειδοποιεί σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, ιδίως όσες έχουν παραπάνω πάχος στην περιφέρεια της μέσης τους, είναι πιο ευάλωτες στα κατάγματα των οστών, σε σχέση με εκείνες που έχουν κανονικό βάρος, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.
Οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα τους έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Οι υγειονομικές αρχές του Παναμά επιβεβαίωσαν χθες Πέμπτη το πρώτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε ανήλικο -επρόκειτο για αγόρι δύο ετών-, μερικές ημέρες μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πως αυξάνονται οι περιπτώσεις αυτής της ακόμη μυστηριώδους πάθησης, στα τέλη Απριλίου.
Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά και καλά δυσκολεύονται περισσότερο να χάσουν βάρος, με άλλα λόγια η κακή ποιότητα του ύπνου υποσκάπτει τις δίαιτες και διευκολύνει την ανάκτηση των όποιων χαμένων κιλών, όπως δείχνει μία νέα δανική επιστημονική μελέτη.
Μια διεθνής επιστημονική ομάδα πιστεύει ότι έχει πλησιάσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο να προσδιορισθεί η πιθανότερη χρονολογία για την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνης) πριν τουλάχιστον 3.
Ένας μετεωρίτης 470 εκατομμυρίων ετών, χάρη στην επιστημονική μελέτη τριών ετών και την αναζήτηση δεδομένων που ξεκίνησε το μακρινό 2013, φανερώνει μία ακόμα δυνάμει πηγή προέλευσης του νερού στη Γη.
Οι αστρονόμοι παρατήρησαν για πρώτη φορά ένα νέο τύπο αστρικής έκρηξης που ονόμασαν «μικρονόβα», κατ' αντιδιαστολή με τις «σουπερνόβα» και τις απλές «νόβα».
Οι Λυρίδες, η πρώτη σημαντική βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, θα κορυφωθούν φέτος στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου προς χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου.
Επιστήμονες στη Βρετανία εντόπισαν στα ανθρώπινα ούρα βακτήρια που συνδέονται με τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη.
Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι μηχανικοί Όλεγκ Αρτέμιεφ και Ντένις Ματβέεφ της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, πραγματοποίησαν τον πρώτο από τους δύο διαστημικούς "περιπάτους" τους για να ενεργοποιήσουν τον νέο μήκους 11,3 μέτρων ευρωπαϊκό ρομποτικό βραχίονα που θα εξυπηρετεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ).