Ελεύθερη κοινωνία είναι εκείνη όπου είναι ασφαλές να είσαι αντιδημοφιλής. - Adlai Stevensson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

Auto Moto

Μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα της Nissan που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά

Σεπ 26, 2023

Μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα της Nissan που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά.

Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια του 2 CV

Σεπ 26, 2023

Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια ενός εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων της.

Το Κατάρ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Σεπ 26, 2023

Ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ, σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), δημιούργησαν την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου GIMS Qatar, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 5 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Το Euro 6/VI μαζί με την ηλεκτροκίνηση μπορεί να μειώσει κατά 80% έως το 2035 τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου

Σεπ 26, 2023

Τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6/VI, μαζί με την ηλεκτροκίνηση μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 80% έως το 2035 σε σύγκριση με τα επίπεδα που ίσχυαν το 2020.

Μεγαλύτερο το κόστος των ελαστικών που χρησιμοποιούν τα EV, καθώς διαρκούν περίπου 10.000 χιλιόμετρα λιγότερο από τα συμβατικά ελαστικά

Σεπ 25, 2023

Τα ελαστικά που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαρκούν 10.000 χιλιόμετρα λιγότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά αυτοκίνητα, παράγοντας που αυξάνει το κόστος τους.Αυτά ήταν τα ευρήματα της έρευνας που βασίστηκαν σε δεδομένα από την διαχείριση συντήρησης οχημάτων της εταιρείας epyx, η οποία διαχειρίζεται στόλους αυτοκινήτων

Στο 42,4% των πωλήσεων τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 στην Κίνα

Σεπ 22, 2023

Τα επιβατικά αυτοκίνητα με συνδυαστική υποβοήθηση του οδηγού ή όπως είναι γνωστή ως Επίπεδο 2 της αυτόνομης οδήγησης, αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 42,4% επί των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τον Σιν Γκουμπίν υφυπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya περνάει τον Ισημερινό

Σεπ 22, 2023

Οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey διέσχισαν σήμερα τον Ισημερινό, συνεχίζοντας την επική αποστολή τους με το Nissan Ariya από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο και την Ανταρκτική.

Μόλις έξι συστήματα ADAS μπορούν να μειώσουν τα ατυχήματα έως και 24%

Σεπ 22, 2023

Ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με μόνο έξι συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) θα μείωνε τον κίνδυνο ατυχήματος έως και 24%.

Η Volvo σταματάει την παραγωγή όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της έως τις αρχές του 2024

Σεπ 21, 2023

Έως το 2030 η Volvo θα διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ως το 2040 σκοπεύει να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση αυτοκινήτου Αυτοκίνηση – Electromobility 2023

Σεπ 21, 2023

Ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το ερχόμενο Σάββατο και αύριο για τους δημοσιογράφους στο κλειστό γήπεδο του Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση - Electromobility 2023».Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή της αυτοκίνησης με τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών να απαντούν στις ερωτήσεις των

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023»

Σεπ 21, 2023

Ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το ερχόμενο Σάββατο και αύριο για τους δημοσιογράφους στο κλειστό γήπεδο του Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση - Electromobility 2023».Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή της αυτοκίνησης με τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών να απαντούν στις ερωτήσεις των

Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του Volvo EX30

Σεπ 21, 2023

Το EX30 είναι το νεότερο, μικρότερο και πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το λανσάρισμα του νέου VW ID.7

Σεπ 19, 2023

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που φέρει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της Volkswagen.Η μονάδα ισχύος με την εσωτερική ονομασία APP550 αναπτύχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ και παράγεται επίσης εκεί.Ο μεγάλος χώρος αποσκευών μπορεί

Η Ford θα βγάλει στην παραγωγή μια plug-in υβριδική έκδοση του Ranger

Σεπ 19, 2023

Η Ford θα βγάλει στην παραγωγή μια plug-in υβριδική έκδοση του Ranger, η οποία συνδυάζει τη δυνατότητα ηλεκτρικής οδήγησης για απαιτητικές συνθήκες χρήσης.

Τα μεγαλύτερα, ψηλότερα και δυνατότερα οχήματα είναι πιο ασφαλή στους δρόμους

Σεπ 19, 2023

Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα έχουν γίνει πιο βαριά, ψηλότερα και πιο δυνατά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι φιλικά προς το περιβάλλον υπό προϋποθέσεις

Σεπ 18, 2023

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί κατά την λειτουργία τους να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ρυπαίνουν και δεν μολύνουν το περιβάλλον.

Υπερβολική ταχύτητα και μη χρήση προστατευτικού κράνους οι συχνότερες παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κρήτη

Σεπ 18, 2023

Η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση προστατευτικού κράνους ήταν οι συχνότερες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βεβαιώθηκαν από τις 10 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Καθοριστικός ο ρόλος των τιμών των μπαταριών στην ανάπτυξη της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σεπ 18, 2023

Καθώς το 40% της αξίας κάθε αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων αντιστοιχεί στο κόστος της μπαταρίας που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον έναν είτε τους δυο ηλεκτρικούς κινητήρες του αυτοκινήτου, οι έρευνες εκτιμούν ότι η μείωση του κόστους των μπαταριών θα συμβάλει καθοριστικά στη πτώση των τιμών των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Νικητής στο 55ο Ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης

Σεπ 17, 2023

Την έβδομη νίκη στο Ράλι ΔΕΘ κατέκτησε ο Σωκράτης Τσολακίδης που ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του πολυνίκη του αγώνα, Γιώργου Μοσχού, το οποίο κρατούσε τα τελευταία 38 χρόνια.

Ο Σάινθ έσπασε τα σερί των Red Bull, Φερστάπεν

Σεπ 17, 2023

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ έβαλε τέλος στο εφετινό σερί νικών της Red Bull στη Φόρμουλα Ένα.