Ο φόβος του κακού είναι πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για τις ανθρώπινες πράξεις από την προοπτική του καλού. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

Ηττήθηκαν στον τελικό οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σέρχιο Μάρτος Γκορνές

20 Απριλίου, 2024

Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σέρχιο Μάρτος Γκορνές δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο τους ως ομάδα σε τουρνουά Challenger, καθώς ηττήθηκαν σήμερα (20/4) στον τελικό των διπλών του ATP Challenger στο Οέιρας της Πορτογαλίας, με 6-1, 6-4, μετά από μία ώρα και 17 λεπτά αγώνα από τους Φίλιπ Μπεργκέβι (Σουηδία) και Μικ Βελντίρ (Ολλανδία). 

Έτσι, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας μαζί με τον Ισπανό συναθλητή του ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με τρεις νίκες και μία ήττα στο Οέιρας.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ήθελε τον τίτλο για να επιστρέψει στο Τοp 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού πριν από τον τελικό βρισκόταν στο Νο 110. Για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας θα χρειαστεί να βρίσκεται κοντά στο Νο 80 της παγκόσμιας κατάταξης. Μέχρι το μεγάλο «ραντεβού» του καλοκαιριού στο Παρίσι θ’ αναζητά περισσότερους βαθμούς στα επόμενα τουρνουά που θα συμμετάσχει.