Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός. Ελευθέριος Βενιζέλος, 1864-1936, Έλληνας ηγέτης

Πέντε συλλήψεις σε Κιλκίς και Πέλλα για κατοχή βεγγαλικών και φωτοβολίδων

3 Μαΐου, 2024

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Χθες το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κροτίδες και 20 βεγγαλικά. Οι δύο 16χρονοι όπως προέκυψε είχαν προμηθευτεί τις κροτίδες και τα βεγγαλικά από κατάστημα 52χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 140 πυροτεχνικές κατασκευές.

Εξάλλου, τρεις ναυτικοί πυρσοί και μία κροτίδα βρέθηκαν σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς στην κατοχή άνδρα, ο οποίος συνελήφθη.

Επίσης σε περιοχή της Πέλλας συνελήφθη χθες άνδρας στην κατοικία του οποίου βρέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, 29 κροτίδες, ένα μαχαίρι, συσκευασία κάνναβης, βάρους 12,2 γραμμαρίων, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και υπενθυμίζει ότι:

– Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

– Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.

– Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

– Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

– Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

(Φ. Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας)