Πρόσεξε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι είναι κυνικοί και συχνά θα ανακαλύψεις αυτό που τους λείπει. George S. Patton, 1885-1945, Αμερικανός στρατηγός, Επικεφαλής Σώματος Στρατού, στην Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο.

Η Cegeka επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα με νέο γραφείο στην Αθήνα

Το άνοιγμα του νεότερου γραφείου της στην «καρδιά» της Αθήνας ανακοίνωσε, σήμερα, η Cegeka, παγκόσμιος όμιλος παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, εξέλιξη που εδραιώνει την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για την επόμενη φάση επέκτασης: την ίδρυση δεύτερου ελληνικού γραφείου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο γραφείο -η επίσημη εκδήλωση εγκαινίων του οποίου έγινε την Τετάρτη, παρουσία του Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα και της οικονομικής και εμπορικής αντιπροσωπείας της Βελγικής Πρεσβείας, λειτουργεί επί του παρόντος ως η βάση για τους 50 εργαζόμενους του Global Delivery Center της Cegeka, που έχει στόχο να διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του σε 100 άτομα έως το τέλος του έτους.
«Αυτή η στρατηγική κίνηση για επέκταση της ομάδας εξυπηρέτησης των πελατών μας στην Ελλάδα ήταν μια στοχευμένη απόφαση, βασισμένη στην παρουσία εξειδικευμένων επαγγελματιών πληροφορικής, στις κοινές πολιτιστικές αναφορές και στο επιχειρηματικό πνεύμα, που συνυπάρχουν στη χώρα», δήλωσε ο Tom De Vos, Executive Vice President Global Delivery της Cegeka. 

«Η ίδρυση του δικού μας γραφείου υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα και την πίστη μας στο μέλλον της. Προσδοκούμε με ανυπομονησία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και στοχεύουμε να αυξήσουμε την ομάδα μας στα 100 άτομα έως το τέλος του έτους, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουμε μια ελληνική ομάδα 300 ειδικών πληροφορικής, με εξειδίκευση στο υβριδικό cloud, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τον ψηφιακό χώρο εργασίας, την παρατηρησιμότητα, τη μηχανική λογισμικού κ.λπ., έως το 2026», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη να ενισχύσουμε την δυναμικότητά μας ώστε να βοηθάμε τους πελάτες μας στον συνεχή ψηφιακό μετασχηματισμό τους», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Stijn Bijnens, διευθύνων σύμβουλος της Cegeka. «Είμαστε σίγουροι ότι η επέκτασή μας στην Ελλάδα θα προσφέρει στην Cegeka μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη, επιτρέποντάς μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες της Cegeka στην Ελλάδα αποτελούν μέρος του Global Delivery Center της εταιρείας -μαζί με ομάδες στη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Κολομβία και την Ινδία- από όπου εξυπηρετούνται οι πελάτες.

Η Cegeka είναι πάροχος λύσεων πληροφορικής, που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς των Δεδομένων, των Εφαρμογών και των Υποδομών, οι οποίες συνδέονται στενά μεταξύ τους. Στο πλαίσιο του Οργανισμού Cegeka, η Citymesh εξειδικεύεται στη συνδεσιμότητα κινητών συσκευών για την Β2Β αγορά. Η Nexuzhealth αναπτύσσει εξατομικευμένες λύσεις για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η Cegeka Business Solutions είναι για την Ευρώπη ο βασικός συνεργάτης για τις λύσεις Microsoft D365. Το Smartschool είναι η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Βελγίου, σχεδιασμένη να υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων, δασκάλων, μαθητών και γονέων. Το 2022, η Cegeka απασχολούσε περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους και πέτυχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 871 εκατομμυρίων ευρώ. Με την πρόσφατη εξαγορά της CTG, το 2023, η Cegeka επέκτεινε την εμβέλεια και τις δυνατότητές της για να γίνει ένας παγκόσμιος οργανισμός με περισσότερους από 9.000 επαγγελματίες και δραστηριότητα σε 19 χώρες.