Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Βιβλίο και νέο άλμπουμ, τα μεταθανάτια πρότζεκτ του Alan Vega το 2024

2 Νοεμβρίου, 2023

Ο θρύλος του πανκ ,Alan Vega, ήταν μαιτρ του ποτ πουρί στον ήχο και στην τέχνη. Στο show της ανδρικής κολεξιόν Χειμώνας 2023 του Celine, μια στρατιά ρόκερ σε έντονο Hedi Slimane στυλ επιτέθηκαν στην πασαρέλα και ένα από τα τραγούδια του Vega, το «Girl» είχε ειδικά δουλευτεί εκ νέου για το ντεφιλέ. Κρυμμένη κάτω από όλα ήταν και μια capsule κολεξιόν, βασισμένη πάνω στη σειρά έργων τέχνης του Vega που είναι σαν τυχαία κομμένα και επικολημμένα γράμματα (https://www.instagram.com/p/CuEXdjPAjdQ/). Στις αρχές του μήνα παρουσιάστηκε το δεύτερο Celine x Alan Vega και περιλαμβάνει ένα χούντι, ένα αμάνικο t-shirt και μια ζακέτα.

O Alan Vega αποχώρησε οικειοθελώς από τα εγκόσμια το 2016, στα 78 του. Αυτά τα μεταθανάτια πρότζεκτ που σχετίζονται με αυτόν προοιωνίζονται συνέχεια του χρόνου; Ναι. Το πρότζεκτ με τον οίκο Celine είναι προοίμιο σε ένα πολύ Vega 2024: τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει βιογραφία με τίτλο «Infinite Dreams: The Life of Alan Vega», με τη χήρα του, τη Liz Lamere, να είναι ένας εκ των συγγραφέων. Και θα προηγηθεί το άλμπουμ Insurrection, μια επιλογή χαμένων ηχογραφήσεων στο οποίο παραγωγοί είναι η Lamere και ο Jared Artaud της post punk electro μπάντας The Vacant Lots.