Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία»

30 Απριλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη νωρίτερα σήμερα, ανάμεσα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο φορέων. Το μνημόνιο υπεγράφη από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη και τον πρόεδρο της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», Πάνο Καρβούνη.

 

Με την υπογραφή του μνημονίου, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», θα συνεργάζονται σε εκδηλώσεις και δράσεις που εμπίπτουν στους σκοπούς τους.

 

Λίγα λόγια την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία»:

 

Η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με σκοπούς μεταξύ των άλλων: Να συμβάλλει στη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, στην ανάδειξη θεμάτων με σοβαρό κοινωνικό αποτύπωμα και στην ενίσχυση του εθελοντισμού. Να συμβάλλει στη δημιουργία της συνείδησης και πρακτικής αποδοχής ότι το μέλλον του τόπου εξαρτάται από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Ακόμη να αναπτύσσει διάλογο με πρόσωπα, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση για θέματα τοπικής και εθνικής σημασίας που αφορούν την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, ειρηνικής και σύγχρονης, δημοκρατικής κοινωνίας με βιώσιμη και ισχυρή οικονομία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε διεθνές επίπεδο. Να παρέχει σε μη κομματική βάση πληροφορίες, αναλύσεις, εκθέσεις, για τοπικά και εθνικά θέματα, για την διαφώτιση και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, που αφορούν το εσωτερικό και την διεθνή θέση της χώρας καθώς και να προτείνει σχέδια για την προαγωγή του συνόλου των πολιτών. Να αναπτύσσει συνεργασία με πρόσωπα και με εθνικές ή διεθνείς οργανώσεις με ανάλογες επιδιώξεις, να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία ενδυναμώνει και επεκτείνει τις ατομικές ελευθερίες.