Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Χρ.Δήμας: Η μονιμοποίηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στο Σύγχρονο Πολιτισμό

6 Δεκεμβρίου, 2023

Σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για την ενίσχυση και στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Ειδικότερα, ο χαμηλός συντελεστής Φ.Π.Α. 13%, που ίσχυε έως τη 31η Δεκεμβρίου 2023, για την εισαγωγή έργων τέχνης και αντικειμένων καλλιτεχνικής αξίας μονιμοποιείται, καθώς πλέον δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την ισχύ του. Αντίστοιχη πρόβλεψη για μονιμοποίηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α 13% υπάρχει και για τις παροχές υπηρεσιών από Σχολές εκμάθησης Χορού. Τέλος μονιμοποιείται και ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6% για τα εισιτήρια κινηματογράφων.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η μονιμοποίηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών για τα εισιτήρια Κινηματογράφου, τα έργα τέχνης και για τις Σχολές Χορού, σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στο Σύγχρονο Πολιτισμό».