Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η τουρκική επιθετικότητα απαιτεί νέα εθνική στρατηγική που να ενώνει και όχι αμυντική και παθητική στάση

Σεπ 26, 2021

«Η τουρκική επιθετικότητα απαιτεί νέα εθνική στρατηγική που να ενώνει και όχι αμυντική και παθητική στάση.

Κ. Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη

Σεπ 26, 2021

«Το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη.

ΚΚΕ: Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, με την οργανωμένη τους πάλη, να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία των ΑΕΙ «κατά το δοκούν»

Σεπ 26, 2021

Το ΚΚΕ επικρίνει την κυβέρνηση για «ανεύθυνη κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πολιτική», με αφορμή τα πρωτόκολλα λειτουργίας των Πανεπιστημίων και καλεί «τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, με τη συμμετοχή τους στους φοιτητικούς συλλόγους και την οργανωμένη τους πάλη, να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία των ΑΕΙ

Γ. Οικονόμου: 32 χρόνια μετά οι ιδέες και τα ιδανικά Παύλου Μπακογιάννη δεν σωπαίνουν ποτέ

Σεπ 26, 2021

 Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: "32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων είναι και σήμερα επίκαιρες

Σεπ 26, 2021

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας πολιτικός που αγωνίστηκε για την ενότητα του έθνους

Σεπ 26, 2021

«Το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν», τονίζει σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία τού Παύλου Μπαγκογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΝΔ: «32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία τελικά νικά»

Σεπ 26, 2021

«32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη εξακολουθεί να μας θυμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από τους εχθρούς της, όταν ακραίες ιδεολογίες οπλίζουν χέρια δολοφόνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

Ν. Δένδιας για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη: Τον θυμόμαστε. Για τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση

Σεπ 26, 2021

Τους αγώνες του Παύλου Μπακογιάννη για τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία του.

Ν. Αμπατιέλος: Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα μπούμε αποφασιστικά μπροστά για να δυναμώσει η συμβολή της νέας γενιάς στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες

Σεπ 26, 2021

O Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, με χαιρετισμό του άνοιξε την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση.

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»: Συναντήσεις Δ. Κουτσούμπα

Σεπ 26, 2021

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με τους πρέσβεις της Κούβας και του Βιετνάμ, όπως και με τον εκπρόσωπο της πρεσβείας της Παλαιστίνης, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην πολιτική συγκέντρωση του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση.Διαβάστε επίσης:   Δ. Κουτσούμπας: Μόνο όταν ο λαός απαίτησε να ικανοποιηθούν

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Σεπ 25, 2021

«Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με συνέντευξή του στην εφημερίδα POLITICAL.

Με σειρά νέων διμερών επαφών ολοκλήρωσε ο Ν. Δένδιας τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της ΓΣ του ΟΗΕ

Σεπ 25, 2021

Η συμμετοχή του υπουργου Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ολοκληρώθηκε με σειρά από νέες διμερείς επαφές, όχι μόνο με παραδοσιακούς φίλους και εταίρους της χώρας μας, αλλά και με ομολόγους του από χώρες με τις οποίες δεν υπάρχουν συχνές επαφές.

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποδόμηση του ΕΣΥ

Σεπ 25, 2021

Η Ελληνική Λύση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, «ετοιμάζει την αποδόμηση του προς όφελος των "δικών της" επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας»Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, "ομολόγησε" ότι οι επικουρικοί γιατροί δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ».

Ελληνική Λύση: Εθνικό έγκλημα, η αποχώρηση του Δημοσίου από την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας

Σεπ 25, 2021

Για κερδοσκοπικά παιχνίδια πίσω από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της και καλεί «άμεσα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια και "εσωτερική πληροφόρηση"».

Θ. Πλεύρης: Η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα αποφασίσει αν θα απαιτείται και ποτέ rapid τεστ από όσους έχουν εμβολιαστεί

Σεπ 25, 2021

Η ίδια η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων θα καταλήξει τελικά στις πράξεις που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες ώστε ακόμα και οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid τεστ πριν επισκεφθούν τον οδοντίατρο τους.

Εντολή Θεοδωρικάκου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διερεύνηση πράξεων που στρέφονται ενάντια σε δημόσια υγεία, ασφάλεια, κράτος

Σεπ 25, 2021

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και

Μ. Κριθαρίδης: Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

Σεπ 24, 2021

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και στην κατεύθυνση αυτή έχει καταθέσει ήδη αρκετές φορές - και θα ξανακαταθέσει άλλες τόσες - σχετική τροπολογία για την μονιμοποίηση τους, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ν. Ηλιόπουλος: Μεγάλη νίκη για εργαζόμενους και κοινωνία η δικαίωση των διανομέων

Σεπ 24, 2021

«Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται.

ΜέΡΑ25: Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και να κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ

Σεπ 24, 2021

Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, προτείνει «την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και την κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (μέσω της ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και της σταδιακής επανεθνικοποίησης της ΔΕΗ)», σχολιάζοντας την απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης.

ΚΚΕ: Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο λαό

Σεπ 24, 2021

«Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για την απελευθέρωση της ενέργειας και συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους κι όλο το λαό.