Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθεί κανείς τη γνώμη του, αλλά να την ξέρει. Andre Maurois, 1885-1976, Γάλλος συγγραφέας

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μία ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, απλώς εκτελεί τις εντολές του ΣΕΒ

Ιούν 16, 2021

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο newsit.

Μ. Χαρακόπουλος: «Στενοί οι δεσμοί του ελληνικού με τον σερβικό λαό»

Ιούν 16, 2021

«Η Ελλάδα και η Σερβία κατέγραψαν τα περισσότερα θύματα στην ηρωική αντίσταση που αντέταξαν κατά της ναζιστικής κατοχής, όπως και η Ρωσία, ως ΕΣΣΔ, πλήρωσε τον μεγαλύτερο τίμημα με εκατομμύρια νεκρούς, στον νικηφόρο πόλεμο που διεξήγαγε κατά των Γερμανών εισβολέων και των συνεργατών τους.

Συνάντηση Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ του Βελγίου Σόφι Βίλμες

Ιούν 16, 2021

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σόφι Βίλμες (Sophie Wilmès), η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα, θα έχει αύριο Πέμπτη 17 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Σλοβένο πρέσβη

Ιούν 16, 2021

Συνάντηση με το Σλοβένο πρέσβη Matjaž Longar πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Γ. Βαρουφάκης: «Θα σας πολεμήσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας»

Ιούν 16, 2021

Ολομέτωπη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η εφαρμογή του εργασιακού νόμου εξήγγειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, διακηρύσσοντας ουσιαστικά μια στάση πολιτικής ανυπακοής που αποτελεί και τον ιδεολογικό πυρήνα του κόμματός του.

Δ. Κουτσούμπας: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά, ούτε μια στιγμή δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων

Ιούν 16, 2021

«Ό,τι και αν κάνετε, ακόμα και αν οι βουλευτές σας ψηφίσουν τελικά αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο, ακόμα και αν αυτό το σκουπίδι γίνει νόμος του αντιδραστικού κράτους σας και των μηχανισμών του, ξέρετε καλά πως ούτε για μια στιγμή δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.

Κυρ. Βελόπουλος: Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του οκταώρου, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απαγόρευση των απεργιών

Ιούν 16, 2021

«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προωθείται η κατάργηση του οκταώρου, η εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων (και είναι άλλο πράγμα η χρήση της απεργίας και άλλο η κατάχρηση),

ΝΔ: Αυτά είναι τα «10+1 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο»

Ιούν 16, 2021

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «10 + 1 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο» και απαντά σε 11 ερωτήματα, σχετικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, την οποία χαρακτηρίζει «fake news».

Δ. Κουτσούμπας: Παρά τις απειλές, τις συκοφαντίες, την καταστολή, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνει πιο δυνατό

Ιούν 16, 2021

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή διακυβέρνηση μειώνει τις ανισότητες

Ιούν 16, 2021

 «Η ψηφιακή διακυβέρνηση είναι ο τρόπος, είναι το μέσο με το οποίο μειώνεις την περιττή γραφειοκρατία», δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο Euronews, δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι «η ψηφιακή διακυβέρνηση μειώνει τις ανισότητες γιατί επιτρέπει στον κάθε

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή – Σήμερα η ψηφοφορία

Ιούν 16, 2021

  Σε κυκλική διαδρομή 360ο εξελίσσεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με την Ολλανδή ομόλογό του

Ιούν 15, 2021

Στο κτίριο Κεράνη βρέθηκε σήμερα η υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας, 'Ανκι Μπρόκερς-Κνολ, για να συναντηθεί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

N. Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα συλλογικά ευρωπαϊκά συμφέροντα

Ιούν 15, 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση "πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα συλλογικά ευρωπαϊκά συμφέροντα" και όχι σε αυτά που "εξυπηρετούν στενούς και περιστασιακούς στόχους μεμονωμένων κρατών μελών" και "οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να γίνονται σεβαστές πρωτίστως από τα κράτη μέλη, αν θέλουμε ειλικρινά να γίνουν σεβαστά από τρίτους", υπογράμμισε ο υπουργός

Αλ. Παπαρήγα: Η ΝΔ δείχνει πολύ καθαρά το πρόσωπό της με το εργασιακό νομοσχέδιο

Ιούν 15, 2021

Το ΚΚΕ μίλησε για ένα εγκληματικό νομοσχέδιο, για ένα τερατούργημα.

Γ. Βρούτσης: Στο επίκεντρο της πολιτικής μας ο εργαζόμενος- Δεν είμαστε κόμμα των εργοδοτών

Ιούν 15, 2021

«Το εργασιακό νομοσχέδιο έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Δεν θα φέρει την καταστροφή, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

Εργασιακό-Γ. Βούτσης: Στο επίκεντρο της πολιτικής μας ο εργαζόμενος- Δεν είμαστε κόμμα των εργοδοτών

Ιούν 15, 2021

«Το εργασιακό νομοσχέδιο έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βούτσης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί εργασιακού μεσαίωνα και αντιτείνοντας ότι η παράταξη του έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον εργαζόμενο και δεν είναι κόμμα της εργοδοσίας.

Εργασιακό-Π.Σκουρλέτης: Ευκαιρία το νομοσχέδιο αυτό για σύμπραξη των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων

Ιούν 15, 2021

«Το νομοσχέδιο αυτό, δεν βρίσκει κανείς λέξεις να το χαρακτηρίσει, καθώς μας γυρνάει πίσω και καταστρέφει τη ζωή των εργαζομένων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και απευθυνόμενος, ιδιαίτερα όπως είπε, «στις προοδευτικές δυνάμεις της αριστερής αντιπολίτευσης» σημείωσε «ότι είναι μια ευκαιρία να υπάρξει μια πρόταση που θα

ΚΙΝΑΛ: Ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη η σύγχυση για το AstraZeneca

Ιούν 15, 2021

«Η σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca είναι επικίδυνη και ανεπίτρεπτη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ν. Δένδιας: Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Ιούν 15, 2021

«Το υπουργείο Εξωτερικών θα εξακολουθήσει να στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και της εν γένει ενδυνάμωσης των παραδοσιακών, φιλικών μας δεσμών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το

Φ. Γεννηματά: Με τη συμβολή μας η δημοπράτηση της β’ φάσης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Ιούν 15, 2021

Το εργοτάξιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, στον Φαληρικό Όρμο, επισκέφθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.