Ακόμα κι αν ήξερα ότι αύριο ο κόσμος θα εξαφανιζόταν, εγώ πάλι θα φύτευα σήμερα τη μηλιά μου. - Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Χ. Δούκας: Σήμερα ψηφίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε

9 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, βρίσκονται σήμερα όλες οι υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων. Σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, 234 υπάλληλοι σε διπλή βάρδια θα διευκολύνουν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Μάλιστα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έχουν μοιραστεί 4.422 μπουκαλάκια με νερό, 3.489 χυμοί και 4.422 σνακ σε δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 63ο Γενικό Λύκειο της Αθήνας. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε:

«Σήμερα, ψηφίζουμε, αποφασίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και δεν εκχωρούμε αυτό το δικαίωμά μας σε κανέναν άλλο. Και για όσους σκέφτονται να πάνε στην παραλία, τους προτείνω να το πράξουν, αφού πρώτα περάσουν απ’ την κάλπη».

Δ.Β.