Δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη, όσο ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί με ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να εξοντώσει όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτόν. Issac Bashevis Singer

Το ΚΚΕ στηρίζει την προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ, κατά του κράτους του Ισραήλ

12 Ιανουαρίου, 2024

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «στηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ, κατά του κράτους του Ισραήλ, με την κατηγορία της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων».

   «Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ που έχει επιβάλλει και διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, για πολλές δεκαετίες, διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδιασμένη γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης.

   Οι νεκροί ξεπερνούν τις 24.000 και δεκάδες χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες. Πάνω από το 70% των νεκρών είναι παιδιά και γυναίκες. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια και ο λαός λιμοκτονεί, πεθαίνει, χωρίς τρόφιμα, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φάρμακα, ρεύμα και καύσιμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί από τις εστίες του.

   Τώρα, να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει: 

   «Το ΚΚΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τη στήριξη του κράτους του Ισραήλ και την εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και να στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής.

   Καλεί τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν στο κρίσιμο ζήτημα της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης, για την καταδίκη του ισραηλινού κράτους στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ. 

   Καλεί τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του μαζικού κινήματος, να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και να απαιτήσουν να καταδικαστεί για γενοκτονία το κράτος του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο».

   Γ.Μ.