Είναι καλύτερα να κάνεις το διαιτητή ανάμεσα σε δύο εχθρούς σου παρά ανάμεσα σε δύο φίλους. Επειδή ο ένας από τους εχθρούς θα γίνει φίλος, ενώ ο ένας από τους φίλους θα γίνει εχθρός. Βίας Πριηνεύς, 625-540 π.Χ., Εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδος

Την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή καλωσόρισε ο Γ. Γεραπετρίτης

28 Νοεμβρίου, 2023

Την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στην Μέση Ανατολή καλωσόρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη δήλωσή του κατά την άφιξη στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ,στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η Σουηδία θα γίνει το νέο μέλος της Συμμαχίας.

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε:

“Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να υποδεχτώ με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή. Οι εικόνες που μας φθάνουν από την απελευθέρωση των ομήρων, από τη διοχέτευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και από τις προσπάθειες που γίνονται στο πεδίο, μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Και βεβαίως μας δίνουν και ένα μικρό περιθώριο για να μπορέσουμε να εργαστούμε για μία μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή. Εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της κρίσης που συνεχίζεται επί μακρόν στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την πορεία της με σθένος, με ενότητα, με αλληλεγγύη προς τα κράτη τα οποία δοκιμάζονται. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία. Ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε και επίσημα τη Σουηδία, ως νέο μέλος της Συμμαχίας. Θα συζητήσουμε και για την Ουκρανία, όπως επίσης και για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην αιχμή της συζήτησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όλα αυτά με το βλέμμα στην 75η επέτειο από την ίδρυση της Συμμαχίας, η οποία έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος”.

της ανταποκρίτριάς μας Ειρήνης Ζαρκαδούλα