Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Θ. Γλαβίνας: Μπορεί να δημιουργηθεί ένα κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσουν όμορες, υγιείς πολιτικές δυνάμεις

11 Ιουνίου, 2024

Τις σκέψεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις διεργασίες στη Κεντροαριστερά μετα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εξέφρασε ο Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μπορούμε μέσα από συζητήσεις, μέσα από αναγκαίες πρωτοβουλίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα λάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, να δημιουργηθεί ένα κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσουν όμορες, υγιείς πολιτικές δυνάμεις με στόχο να αποκαταστήσουμε την ανισορροπία που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σημείωσε ότι κόμματα και πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει ένα αντίπαλο δέος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο και θα απαντάει στο αίτημα της κοινωνίας, θα δίνει λύσεις με σοβαρό και αξιόπιστο λόγο.

«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι δεν είχε θέσεις ή ότι μίλησε με ευχολόγια ή ότι εξέθρεψε τον λαϊκισμό, το αντίθετο. Ήμασταν συνεπείς και σταθεροί, επιδιώξαμε τον πολιτικό διάλογο, προσπαθήσαμε να βάλουμε στην ατζέντα ευρωπαϊκά θέματα για τα οποία ζητήσαμε μάλιστα debate. Αυτά εκτιμήθηκαν ως ένα βαθμό από το εκλογικό σώμα» είπε ο κ. Γλαβίνας αναφερθείς στους στόχους του κόμματος το επόμενο διάστημα και επισήμανε:

«Πρέπει να δούμε ποιες συμμαχίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτά όλα πρέπει να γίνουν με πολιτικό διάλογο πάνω σε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο. Νομίζω πως μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία επαφής με δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με τις οποίες θα συζητήσουμε σε πολιτικό πλαίσιο. Δεν επιδιώκουμε απλές συγκολλήσεις εξουσίας».