Αν οι θεοί ήθελαν να ψηφίζουν οι άνθρωποι, θα μας έδιναν υποψηφίους - Χάουαρντ Ζιν

Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με τον γγ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

27 Μαΐου, 2024

Με τον Χουσεΐν Αλ Σεΐχ, γγ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζοντας τις επαφές στο πλαίσιο της περιοδείας του.

«Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη συγκυρία εδώ για την Παλαιστινιακή Αρχή. Αντιμετωπίζουνε πιέσεις από το Ισραήλ, όχι μόνο -φυσικά- στη Γάζα, όπου ακόμα και σήμερα είδαμε 40 παιδιά να δολοφονούνται στη σφαγή χωρίς τέλος που βιώνουμε και βλέπουμε όλοι μπροστά στα μάτια μας, αλλά και εδώ στη Δυτική Όχθη και είναι ζήτημα χρόνου αυτή η κατάσταση να μην είναι βιώσιμη ακόμα και για την κυβέρνηση της Παλαιστίνης », δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και συγχρόνως να αναγνωρίσουν και άλλες χώρες, μέσα σε αυτές προφανώς και η Ελλάδα, άμεσα το παλαιστινιακό κράτος για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών τα οποία να συνυπάρχουν ειρηνικά στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την ανατολική Ιερουσαλήμ», τόνισε ο κ. Κασσελάκης

«Αυτές είναι οι διεθνείς αποφάσεις, αυτές πρέπει να σεβαστούμε και η Ελλάδα να μπορέσει να δείξει ότι συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση της δημοκρατικής παράταξης που άρχισε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Γιάσερ Αραφάτ. Αυτήν την παράδοση φιλίας μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του ελληνικού λαού. Αυτή πρέπει να την επιδείξουμε έμπρακτα για ακόμη μια φορά, αν όχι τώρα, πότε;», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.