Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. ~Μέγας Αλέξανδρος | (Βασιλεύς Μακεδόνων ) | 356-323 π.Χ.

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας

25 Ιουνίου, 2024

Με τον Ιορδανό ομόλογό του Αΐμαν αλ Σαφάντι (Ayman Al Safadi) θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 12:00μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- για την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, την κρίση στη Γάζα, το σχέδιο ειρήνευσης, την ελληνική πρόταση για τη σύσταση ευρωαραβικής task force υπουργών Εξωτερικών, αλλά και για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή που συνδέονται με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν στη 1:20 μ.μ., δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Αμμάν, στις 15 Ιανουαρίου, ενώ μετέβη εκ νέου στην Ιορδανία στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα με τίτλο «Call for Action: Urgent Humanitarian Response for Gaza».

Τη Διεθνή Διάσκεψη είχαν συνδιοργανώσει, στη Νεκρά Θάλασσα, η Ιορδανία, η Αίγυπτος και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τον συντονισμό των ενεργειών της διεθνούς κοινότητας για την άμβλυνση των συνεπειών της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα.