Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλον τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται τα σύνορα - Johann Wolfgrang von Goethe

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα της Κέρκυρας συμμετέχει ο Στ. Κασσελάκης

4 Μαΐου, 2024

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα της Κέρκυρας συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Χθες το βράδυ ακολούθησε την περιφορά του Επιτάφιου του Μητροπολιτικού Ναού και το πρωί τη λιτάνευση ιερού σκηνώματος και το Επιτάφιο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο κ. Κασσελάκης στις 11.00 το πρωί τήρησε το παραδοσιακό εκρηκτικό έθιμο της Πρώτης Ανάστασης, το σπάσιμο των μπότηδων. Από μπαλκόνι 3ου ορόφου στην πλατεία Σπιανάδα πέταξε τον πρώτο μπότη που έπεσε -με τον κόσμο να παρακολουθεί με ενθουσιασμό.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο δημαρχείο όπου αντήλλαξε ευχές με τον δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα καντούνια της πόλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι τον σταματούσαν για ευχές κάποιοι ενώ θέλησαν φωτογραφηθούν μαζί του.

Το βράδυ αναμένεται να κάνει Ανάσταση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ