Το θεμελιώδες ερώτημα δεν είναι ποιο είναι το καλύτερο, αλλά ποιος θα αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο. Thomas Sowell, 1930 - , Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ ο Γ. Γεραπετρίτης

27 Νοεμβρίου, 2023

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης περιλαμβάνονται η εξέταση όλων των βασικών θεμάτων της Συμμαχίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ο επιμερισμός των βαρών μεταξύ των συμμάχων.

Αύριο επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, θα συζητήσουν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και την επιχειρησιακή παρουσία της Συμμαχίας στην περιοχή.

Μαθαύριο Τετάρτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει, στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.