Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Στ. Κελέτσης : «Δυναμικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας η ιχθυοκαλλιέργεια – οστρακοκαλλιέργεια»

28 Νοεμβρίου, 2023

Η ιχθυοκαλλιέργεια – οστρακοκαλλιέργεια αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης ,μιλώντας στο 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας.

Όπως ανέφερε τα προηγούμενα χρόνια ο κλάδος απέκτησε και έδειξε τεράστια δυναμική ενώ σήμερα «αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τα οποία ωστόσο πιστεύω ότι δεν είναι ανυπέρβλητα και γι’ αυτό εκτιμώ ότι ο κλάδος μπορεί να αποκτήσει νέα δυναμική και έχει μέλλον».

Σημείωσε παράλληλα ότι η θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια είναι εκτεθειμένη σε ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής κρίσης υπογραμμίζοντας «θα πρέπει ο κλάδος να προσαρμοστεί στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής μέσω δράσεων που θα μετριάζουν τις αρνητικές επιπτώσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας οικονομικής πραγματικότητας απαιτείται μεταξύ άλλων «καλύτερη οργάνωση των παραγωγών, ανάπτυξη νέων οργανωμένων στρατηγικών μάρκετινγκ, συνεργασία στους τομείς της μεταποίησης, διανομής και εμπορίας για μείωση του κόστους, επέκταση σε πολλά νέα προϊόντα».

Τέλος, σχετικά με την αντιμετώπιση της αμφισβήτησης και της καχυποψίας σχετικά με τις συνέπειες της λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, όπως είπε ο κ. Κελέτσης «αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν οργανωμένα, με επιχειρήματα και ειδικές καμπάνιες» καθώς «έχουμε χρέος όλοι, και εμείς ως Πολιτεία και Υπουργείο αλλά και οι άνθρωποι που υπηρετούν τον κλάδο, να συντονιστούμε, να συνεργαστούμε για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».