J.R.R. Tolkien, 1892-1973, Άγγλος συγγραφέας

RGC2024-Νίκος Ανδρουλάκης: «Το μεγάλο θέμα με την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι είναι τραγικά αμετανόητη»

31 Μαΐου, 2024

«Το  μεγάλο θέμα με την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι είναι τραγικά αμετανόητη. Έχουν σύνθημα ψηφίστε ΝΔ να πάμε πιο κοντά στην Ευρώπη και τέσσερα χρόνια αναμονής του ελληνικού λαού, μετά την δύσκολη συγκυρία της λιτότητας, της χρεοκοπίας και των μνημονίων, από την λιτότητα πάμε στην ακρίβεια».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Παράλληλα,  κατηγόρησε την κυβέρνηση  «για παταγώδη αποτυχία τής οικονομικής της πολιτικής, κάνοντας λόγο «για ιδεοληψία αλλά και πελατειακές πρακτικές».

Επίσης ανέφερε ότι «με μεγάλη μου θλίψη λέω ότι αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο λόγο και στην δημόσια συζήτηση είναι παρακμιακό» και συμπλήρωσε: «Ούτε για την Ευρώπη μιλάμε, ούτε για την Ελλάδα μιλάμε. Αυτή τη στιγμή έχει επιβληθεί μία κατάσταση που περιφρονεί τα προβλήματα, που δίνει τεράστιο χώρο στην επικοινωνία και στο σόου, γιατί πολύ απλά κάποιους τους βολεύει και βολεύει περισσότερο απ’ όλους τους κυβερνώντες. Αυτούς που δεν θέλουν να απολογηθούν για αυτά που δεν έχουν κάνει ή για τα λάθη που έχουν κάνει και αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι, οπότε προσανατολίζονται στο tik – tok  και σε όλα αυτά τα καθημερινά που βλέπουμε στις ειδήσεις, στα πρωινάδικα,  στα social media. Εγώ λοιπόν προσπαθώ με τον παραδοσιακό τρόπο να διεγείρω της αγωνίες και τις ελπίδες, όχι γιατί μου  αρέσει να το παίζω Κασσάνδρα, αλλά γιατί όντως πιστεύω ότι η χώρα οδηγείται σε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

«Εμείς», συνέχισε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, «προσπαθούμε μέσω της ιδεολογίας μας που είναι η ευρωπαϊκή σoσοσιαλδημοκρατία  να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο στη χώρα, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μιας βιώσιμης οικονομίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, να απαντήσουμε στο θέμα της ανασφάλειας που είναι τεράστιο ζήτημα σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στην Ελλάδα, που πλέον είναι εργασιακή, κοινωνική, οικονομική, κλιματική» και πρόσθεσε: «Είναι πολλαπλή η ανασφάλεια που βιώνει ο πολίτης, για αυτό δείτε την άλλη Κυριακή, κατά την ταπεινή μου άποψη, μια πολύ μεγάλη αποχή και μια μεγάλη αποστροφή. Και έχουμε χρέος όλοι μας να μιλήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό του ελληνικού λαού, για να ξαναχτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, λέγοντας συγκεκριμένα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Πιστεύω και είναι και αυτή η θέση του κόμματός μας, ότι ο λαός μας και αξίζει και μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα, αν το πολιτικό σύστημα πάψει να είναι αμετανόητο. Και να τα έχει κάνει μπάχαλο πριν από 15 χρόνια, και τώρα έρχεται  πάλι, βλέποντας να υπάρχουν βαθμοί ευελιξίας, να ξανακάνει ακριβώς τις ίδιες πρακτικές που μας οδήγησαν στη δημοσιονομική περιπέτεια του 2009 – 2010. Εμείς θα συνεχίσουμε αξιόπιστα, σοβαρά, προγραμματικά προς όφελος του ελληνικού λαού».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κατά βάση το κόμμα της περιφερειακής ανάπτυξης» και πρόσθεσε: «Επενδύσαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε πολύ μεγάλα έργα στην περιφέρεια, στα δημόσια πανεπιστήμια. Όμως όλες αυτές οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ αποδομούνται». 

Μένοντας στο θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης, σημείωσε ότι «τα κορυφαία ζητήματα αυτής της ανάπτυξης είναι η υγεία, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η ενέργεια και όλα αυτά με κάποιο τρόπο πρέπει να είναι αλληλένδετα μεταξύ τους».

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), διεξάγεται στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, από χθες Πέμπτη 30 Μαΐου έως και αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.