Στη ζωή, αντίθετα με το σκάκι, το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά το ματ. Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Π. Κόκκαλης: Χρειαζόμαστε μια νηφάλια και στιβαρή αντιπολίτευση

28 Μαΐου, 2024

Την ανάγκη αλλαγής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που κρατάει τους Ελληνες αγρότες δέσμιους ενός ανταγωνισμού φτηνής εργασίας από τις τρίτες χώρες και των μονοπωλίων ενέργειας, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, ενώ παράλληλα είναι οι πρώτοι εκτεθειμένοι στην κλιματική κρίση με τις πλημμύρες και τις ξηρασίες, επεσήμανε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι το ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ήταν το μόνο που καταψήφισε την ΚΑΠ.

Εμείς, τόνισε, προτείνουμε και θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε τον τρόπο επιδοτήσεων από τη μονοκαλλιέργεια και τη βιομηχανική καλλιέργεια στις μικρές φάρμες, το οποίο ευνοεί ιδιαίτερα τη χώρα μας στην οποία έχουμε μικρό κλήρο και μία βιοποικιλότητα, που μας προσφέρει ποιότητα στην τροφή και θα μας επέτρεπε να πουλάμε ακριβότερα απ΄ όλους.

Ερωτηθείς για την επιστολή τους προς τους προέδρους των ΚΟ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απάντησε ότι στόχος του ΚΟΣΜΟΥ είναι να συμβάλει σε μια «νηφάλια, στιβαρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση», για να βοηθήσουμε τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε στην κυοφορούμενη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τα κόμματα της Τζόρτζια Μελόνι και της Μαρίν Λεπέν, ενδεχόμενο που θα ήταν κόκκινη γραμμή για τα κόμματα των Πρασίνων, των φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών. «Είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη αυτή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», είπε καταληκτικά.

Ν.Μ.