Οι άνθρωποι γενικά αναγνωρίζουν ένα γεγονός σαν αλήθεια μόνο όταν το γεγονός συμφωνεί με αυτά που ήδη πιστεύουν - Andy Rooney

Π. Δημητριάδης: Υπερψηφίσαμε την εξεταστική επιτροπή και σήμερα θα υπερψηφίσουμε και τις προτάσεις για προανακριτική επιτροπή

24 Νοεμβρίου, 2023

Η Ελλάδα θα πάει μπροστά μόνο όταν, ο οποιοσδήποτε έχει θέση ευθύνης, έχει και ποινικές ευθύνες, και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. Διαφορετικά θα είμαστε μια «χώρα Κολομβία», μια «μπανανία», και δεν θα γίνουμε ποτέ ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος, είπε ο εισηγητής της ΚΟ Σπαρτιάτες, Π. Δημητριάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της σύμβασης «717» (ευθύνη υπουργών σχετικά με τη σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα)

Όπως είπε, το κόμμα του τάσσεται υπέρ και της εξεταστικής και της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών, «διότι η μία επιτροπή συμπληρώνει την άλλη. Μέσω της εξεταστικής διαλευκαίνονται όλες οι πτυχές αυτού του εγκλήματος, μπορούμε να χύσουμε άπλετο φως στα αδικήματα που έχουν τελεστεί, και μέσω της προανακριτικής διερευνάται η ειδική ποινική ευθύνη για την υλοποίηση της σύμβασης 717». Πρόσθεσε επίσης ότι, όπως «λέει οι Ευρωπαία εισαγγελέας, υπήρξε κακοδιαχείριση. Δεν είχε υλοποιηθεί (η σύμβαση 717) και αν υπήρχε τηλεδιοίκηση -κάποιοι προσπαθούσαν να μας πουν ότι δεν υπήρχε- στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ζούσαν σήμερα. Μπορεί ο ένας μηχανοδηγός με τον άλλον να είχε επικοινωνία. Και να έχει αποτραπεί το έγκλημα».

Εμείς, κατέληξε ο κ. Δημητριάδης, «στηρίζουμε οτιδήποτε είναι προς όφελος της Ελλάδας και της Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως από το εάν αυτός που το φέρνει είναι ιδεολογικός ή πολιτικός αντίπαλος. Εμείς υπερψηφίσαμε την εξεταστική επιτροπή. Και σήμερα θα υπερψηφίσουμε και τις προτάσεις για προανακριτική επιτροπή. Διότι για μας, υπεράνω όλων είναι ο νόμος, η ισονομία και η απόδοση ευθυνών».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ