Οι Έλληνες πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα δυσάρεστα που τους έχουν συμβεί οφείλονται στην Δύση και γι’ αυτό προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να της μοιάσουν. Νίκος Δήμου, 1935-, Έλληνας συγγραφέας & αρθρογράφος

Ο πολιτισμός στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του Στ. Κασσελάκη

15 Ιανουαρίου, 2024

Τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πολιτισμού θα βρεθούν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη και της Τομεάρχη Πολιτισμού του κόμματος, Κυριακής Μάλαμα. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος ο κ. Κασσελάκης εγκαινιάζει έναν ευρύτερο γύρο επαφών και συναντήσεων σχετικών με την πολιτιστική μας κληρονομία.

Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο ενός πρώτου κύκλου, συνάντηση με συλλόγους εργαζομένων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, στη Βουλή,

Στις 18:30, επίσης στο πλαίσιο ενός πρώτου κύκλου επαφών με εργαζόμενους του χώρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και σωματεία της, στα γραφεία της (Γλάδστωνος 10, Αθήνα).

Στις 21:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παρακολουθήσει στο θέατρο «’Αλμα» την εμβληματική θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές», των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της οικογένειας των συγγραφέων, το έργο είναι μία ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις χαρές και τις λύπες που συνοδεύουν το ταξίδι στο άγνωστο.