Ποτέ τίποτε μεγάλο δεν επιτεύχθηκε χωρίς κίνδυνο. Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Ο Ν. Δένδιας για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

1 Απριλίου, 2024

Η μνήμη των νέων Κυπρίων που έδωσαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, της ημέρας έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας έγραψε:

 

«Πριν 69 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ).

 

Η Ελλάδα υποκλίνεται με σεβασμό στην ανιδιοτέλεια των νέων Κυπρίων που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα αυτό.

 

Η μνήμη τους συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

 

Σήμερα, μέσα σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, με διαρκή συνεργασία και πλήρη συντονισμό στον αμυντικό τομέα. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, η Κύπρος δεν κείται μακράν».