Οι πρωτοποριακοί οργανισμοί δεν σπαταλούν χρόνο ούτε δυνάμεις για να υπερασπιστούν το χθες. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Νίκος Ανδρουλάκης: Η επιλογή του Αντόνιο Κόστα θα δώσει πνοή

18 Ιουνίου, 2024

Με τις διαβουλεύσεις των ευρωπαίων ηγετών για την επιλογή της νέας ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών να έχουν μπλοκάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή , το απόγευμα, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέβαν Λεβέν .

Στη συνάντηση παρέστη και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε:

«Στηρίζω τον Αντόνιο Κόστα , τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί πιστεύω ότι είναι μια επιλογή που θα φέρει πολιτική ισορροπία, θα αποκλείσει τη συνεργασία των άλλων κομμάτων με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι η επιλογή του κ. Κόστα «θα δώσει πνοή σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης και κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε επιτέλους οι λαοί της Ευρώπης να πάνε σε μία νέα εποχή σύγκλισης μεταξύ των κρατών βορρά και νότου, αλλά και μείωσης των μεγάλων ανισοτήτων που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».