Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας

Ν. Παππάς: Να δεσμευτεί η ΝΔ ότι δεν θα ακυρώσει την κλήση οποιουδήποτε μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

15 Νοεμβρίου, 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αξιοποιήσει και θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς, τοποθετούμενος επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα ”Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό”. Ζήτησε μάλιστα «να τερματίσουμε οποιεσδήποτε δίκες προθέσεων» και να συζητήσουμε επί της ουσίας, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τα αίτια που οδήγησαν στη μοιραία εκείνη νύχτα είπε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, και αφού άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όπως είπε εγκατέλειψε τον σιδηρόδρομο, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «όχι μόνο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά θα αξιοποιήσουμε και το πεδίο της εξεταστικής επιτροπής για να συζητηθούν όλα».

Τόνισε επίσης ότι, για να έχει αξία η συναίνεση της ΝΔ στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής «θα πρέπει σήμερα να δεσμευτείτε, ότι δεν θα ακυρώσετε, διά της πλειοψηφίας, την κλήση οποιουδήποτε μάρτυρα προταθεί». Χειροκροτούμενος από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε εμφατικά: «Σήμερα πρέπει να γίνει αυτό, για να έχει αξία η συναίνεση σας διότι, αλλιώς, θα έχετε γράψει ακόμα μία μελανή σελίδα στην προσπάθεια συγκάλυψης». Προειδοποίησε, δε, ότι «εάν υπάρξει από δω και μπρος προσπάθεια συγκάλυψης, σας υποσχόμαστε ότι θα είναι ατελέσφορη, διότι όλα τα πορίσματα, ακόμα και της επιτροπής Γεραπετρίτη, και το πόρισμα του ευρωπαϊκού οργανισμού σιδηροδρόμων, και οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών, αλλά και οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες σας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει το χρέος του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους και, μακάρι, όλη η ελληνική Βουλή να ανταποκριθεί σε αυτό. «Ξεκινάμε, συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση του σιδηροδρόμου, αυτού του φιλικού μέσου προς στο περιβάλλον, για την ανάπτυξη και για ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Παππάς.