Η εξουσία δεν διαφθείρει. Ο φόβος διαφθείρει. Ίσως ο φόβος απώλειας της εξουσίας. John Steinbeck, 1902-1968, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1962

Ν. Παππάς: Η ΝΔ ποντάρει στην ακρίβεια, τη θέλει την ακρίβεια, τη χτίζει την ακρίβεια

24 Απριλίου, 2024

Στην παρατεταμένη ακρίβεια αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει τα υπερπλεονάσματα των 4 δισ. ευρώ.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «από το 2019 και μετά, το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί κατά 120%, τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά κατά 40%» προσθέτοντας «και αναρωτιέται κανείς: Πού πηγαίνουν τα λεφτά του Έλληνα καταναλωτή;» για να απαντήσει ο ίδιος: «Καταρχήν, πάνε στα υπερκέρδη. Οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο ”έγραψαν” 10,5 δισ. ευρώ κέρδη για τη χρονιά που μας πέρασε. Και, βεβαίως, πάνε και στα ταμεία του κράτους. Το κράτος για το 2022 και το 2023 μάζεψε 4 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα είχε βάλει στόχο να μαζέψει. Αυτά τα λεφτά μπορούν και γίνεται να επιστραφούν στην κοινωνία. Θα το κάνει η ΝΔ; Δεν θα το κάνει. Γιατί ποντάρει στην ακρίβεια, τη θέλει την ακρίβεια, τη χτίζει την ακρίβεια».