Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της. John Maynard Keynes, 1883-1946, Βρετανός οικονομολόγος

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να στηρίξουμε ΜμΕ και εργαζόμενους

27 Νοεμβρίου, 2023

«Είναι σύνηθες να λέμε ότι είμαστε σε κρίση αλλά οι κρίσεις είναι αλλεπάλληλες όποτε έχουμε χρέος να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Ο πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην πρόσβασή της στην χρηματοδότηση και ιδιαίτερα στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε ότι αποτελεί χάδι για τους φοροφυγάδες και πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ υπάρχουν σύγχρονα εργαλεία που εάν εφαρμοστούν μπορεί να εντοπιστεί πιο εύκολα και όχι οριζόντια κι άδικα και η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή.