Στο βασίλειο των ιδεών, όλα εξαρτώνται από τον ενθουσιασμό. Στον πραγματικό κόσμο, όλα στηρίζονται στην επιμονή - Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Κυρ. Βελόπουλος: Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη πατριωτισμός

18 Μαΐου, 2024

   

«Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη πατριωτισμός. Και επειδή δεν θέλουμε να τον πούμε άπατρι, του λέμε να ανοίξει ένα λεξικό και να μάθει τι σημαίνει πατριωτισμός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, ενώ σημειώνει:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού που αφορά την “Ελληνική Λύση” δείχνει τον φόβο και τον τρόμο. Δείχνει τον πανικό του. Μίλησε για εθνικιστικές κορώνες, οι οποίες συγκρούονται με την πραγματικότητα. Μίλησε για υπεύθυνο πατριωτισμό που έχει αυτός. Να του αποδείξουμε, λοιπόν, τα αυτονόητα, γιατί στο λεξικό του η σημειολογία και η εννοιολογία είναι λέξεις που δεν υπάρχουν».

Αμέσως μετά ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον πρωθυπουργό: «Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να εκχωρείς το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να ψηφίζεις τον γάμο των ομοφυλοφίλων που δεν συνάδει καν με τον πατριωτισμό; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να εκχωρείς εθνική κυριαρχία στην Τουρκία, με μειωμένη επήρεια; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να παίρνεις αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος του λαού σου;».