Παρά τις προειδοποιήσεις, τίποτα το ουσιαστικό δεν γίνεται, μέχρι η υπάρχουσα κατάσταση να γίνει πιο οδυνηρή από την επιβεβλημένη αλλαγή. Laurence J Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας & εκπαιδευτικός

Καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας η ναυτιλιακή εταιρεία Maersk της Δανίας

3 Νοεμβρίου, 2023

Ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε σήμερα πτώση των κερδών και των εσόδων του κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο και γνωστοποίησε πως θα καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας, καθώς αντιμετωπίζει χαμηλότερες τιμές για τα φορτία και μειωμένη ζήτηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Η δανική εταιρεία διατήρησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη, όμως τώρα αναμένει ότι αμφότερα θα κυμανθούν στο κατώτερο επίπεδο των προβλέψεων αυτών.

«Η βιομηχανία μας αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση με μειωμένη ζήτηση, τιμές και πάλι ευθυγραμμισμένες με τα ιστορικά επίπεδα και πληθωριστική πίεση στη βάση κόστους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Βίνσεντ Κλερκ.

Η Maersk ανακοίνωσε πως έχει στόχο να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, από 110.000 φέτος τον Ιανουάριο, σε κάτω από 100.000, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 600 εκατ. δολαρίων την ερχόμενη χρονιά, σε σύγκριση με φέτος.

ΦΩΤΟ  EPA/Liselotte Sabroe