Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ

28 Νοεμβρίου, 2023

Με εκπροσώπους του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε στη Βουλή, το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ( ΕΝΔΕ), υπό την πρόεδρΟ της Μαργαρίτας Στενιώτη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς και για τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων του Δικαστικού Χάρτη (κατάργηση Εφετείων, μεταβολή Πρωτοδικείων σε μεταβατικές έδρες, ζητήματα ενοποίησης πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΕΝΔΕ θα διατυπώσει πλήρεις προτάσεις επί των νομοθετικών μεταβολών των κωδίκων αφού τεθούν στη δημόσια διαβούλευση, ενώ «η επίσημη θέση της Ένωσης για τα ζητήματα του Δικαστικού Χάρτη θα καθορισθεί από τη γενική συνέλευση το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, με τη θέση σε ψηφοφορία όλων των προτάσεων, που θα διατυπωθούν».

Π.Τσ.