Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις. Μπορούμε να την υποστηρίζουμε μόνο με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για την κοινωνία. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Γ. Ρούντας: Στηρίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική αλλά και τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική, στην υπόθεση των Τεμπών

15 Νοεμβρίου, 2023

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά αλυσίδα εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων διοικητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του ο βουλευτής της ΚΟ «Νίκη» Γ. Ρούντας. «Είναι χρέος μας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους να πράξουμε αυτό που απαιτείται για να λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Ρούντας.

Δήλωσε μάλιστα ότι το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή, ακόμα και εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση της «Νίκης», για περιορισμό του χρονικού ορίζοντα εξέτασης «από τη στιγμή που δεν τελεσφόρησε η σύμβαση 717, για την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης έως τη στιγμή του τραγικού γεγονότος» και όχι από το 1997, προκειμένου, όπως είπε να μην υπάρξει διάχυση ευθυνών.

Ο κ. Ρούντας είπε ακόμη ότι η «Νίκη» στηρίζει και οποιαδήποτε ενδεχόμενη πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων. «Το οφείλουμε στις ανθρώπινες ψυχές, τη δημοκρατία, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό», είπε ο βουλευτής της «Νίκης».