Μία υγιής νοοτροπία είναι κολλητική, αλλά μην περιμένεις να την κολλήσεις από τους άλλους. Να είσαι εσύ ο φορέας - Τομ Στόπαρντ, 1937- Τσεχοβρετανός σεναριογράφος

Επιστροφή φιλοξενούμενων φιλάθλων στο «Old Firm» από τη σεζόν 2024-25

29 Μαρτίου, 2024

 Οι οπαδοί της Ρέιντζερς και της Σέλτικ θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια σε συγκεκριμένα τμήματα για τους  εκτός έδρας αγώνες μεταξύ των αντιπάλων την επόμενη σεζόν, αφού η Λίγκα της Σκωτίας (SPFL) ανακοίνωσε σήμερα (29/3) ότι οι σύλλογοι θα προσφέρουν μια κατανομή περίπου 5%.

 Οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι δεν ήταν παρόντες στους πρόσφατους αγώνες ντέρμπι «Old Firm» λόγω διαμάχης για την έκδοση εισιτηρίων για την ασφάλεια των φιλάθλων.
 Η νέα κατανομή θα επιτρέψει την παρουσίας σε περίπου 2.500 οπαδούς της Σέλτικ στο στάδιο «Ibrox», ενώ περίπου 3.000 οπαδοί της Ρέιντζερς θα μπορούν να βρεθούν στο «Celtic Park».

 «Αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2024-25 της Premiership Σκωτίας, με την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο στο “Ibrox” όσο και στο “Celtic Park”», ανέφερε η SPFL.
 «Δεν επηρεάζει τους εναπομείναντες δύο αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των συλλόγων τη σεζόν 2023-24, οι οποίοι θα παραμείνουν σε μηδενική κατανομή για τους φιλοξενούμενους.»

 Η Σέλτικ είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 30 αγώνες, έναν βαθμό μπροστά από τη Ρέιντζερς που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

 Τον περασμένο μήνα, η Ρέιντζερς αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα εισιτήρια που αγόρασαν οι οπαδοί της Σέλτικ για την κορυφαία αναμέτρηση της Premier League γυναικών Σκωτίας στο Ibrox, λόγω κινδύνου δημιουργίας  προβλημάτων στις μη διαχωρισμένες κερκίδες των φιλάθλων.

Α. Βαζογιάννης