Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος- Harold Macmillian

Επίσκεψη Ν. Δένδια στην Κω και στα επιτηρητικά φυλάκια Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Καλολίμνου

2 Μαΐου, 2024

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες, Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, επίσκεψη στην Κω και σε επιτηρητικά φυλάκια των περιοχών ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία και του διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου, επισκέφθηκε τα επιτηρητικά φυλάκια Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Καλολίμνου του Στρατού Ξηράς, όπου αντάλλαξε ευχές, ενόψει της εορτής του Πάσχα, με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.

Παρών στην επίσκεψη στα επιτηρητικά φυλάκια Φαρμακονησίου και Καλολίμνου ήταν ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ενώ κατά την επίσκεψη στο Αγαθονήσι, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ευάγγελο Κόττορο.

«Είμαστε εδώ στην Καλόλιμνο, σε ένα από τα πιο ανατολικά μικρά νησιά της Ελλάδας, μετά την επίσκεψη στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Στο πλαίσιο μιας περιοδείας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό του Στρατού και τον επικεφαλής της ΑΣΔΕΝ στα ακραία ανατολικά σημεία της πατρίδας μας».

«Στα μικρά νησιά τα οποία φυλάττει ο Ελληνικός Στρατός, και οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήρθαμε για να τους ευχηθούμε Καλή Ανάσταση, να τους διαβεβαιώσουμε ότι η πατρίδα στέκεται δίπλα στις ακριτικές περιοχές και να υπογραμμίσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική παρουσία στο Ανατολικό Αιγαίο έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει, βέβαια, μέλλον, ένα λαμπρό μέλλον» υπογράμμισε.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε στο λιμάνι της Κω την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» και το παράκτιο περιπολικό «Αντωνίου». Συνομίλησε με τους κυβερνήτες και με μέλη των πληρωμάτων και αντάλλαξε ευχές ενόψει του Πάσχα.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και με τον δήμαρχο της Κω, Νικηταρά Θεοδόση.