Όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Επίσκεψη Κυρ. Πιερρακάκη στο European University Institute της Φλωρεντίας

9 Μαΐου, 2024

Το European University Institute της Φλωρεντίας επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο των επαφών του στην Ιταλία, που ξεκίνησαν με τη συνάντηση του στην Αγία Έδρα με τον Πάπα και την πολιτική ηγεσία του Βατικανού.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο πανεπιστημιακό ίδρυμα ο Κυρ. Πιερρακάκης συζήτησε με σπουδαστές και καθηγητές για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης προς όφελος της Παιδείας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο υπουργός Παιδείας έκανε την παρκάτω ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα, Ημέρα της Ευρώπης, είχα τη χαρά να βρεθώ στη Φλωρεντία και στο European University Institute που συστάθηκε το 1972 από τα έξι ιδρυτικά κράτη – μέλη των τότε Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Συζητήσαμε με καθηγητές και φοιτητές του School of Transnational Governance για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης. Η χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της Παιδείας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε, με στόχο τη διευκόλυνση διδασκόντων και μαθητών».