Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

Είναι απαραίτητη η εδραίωση ενός Πράσινου Κόμματος στην Ελλάδα, τόνισε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης

3 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική κρίση και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μία εθνική πράσινη συμφωνία, η οποία θα ξεκινάει από το κράτος δικαίου και θα φτάνει στην οικονομία και την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, επισήμανε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Οι Πράσινοι στην Ευρώπη είναι το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά, τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να εδραιωθεί και στην Ελλάδα ένα σύγχρονο Πράσινο Κόμμα εξουσίας. Αυτός, όπως είπε, ήταν και ο λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος -και όχι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο ίδιος ασχολείται με την πολιτική όχι για να γίνει πλούσιος, ούτε για να γίνει γνωστός, ούτε για να κάνει καριέρα, αλλά για να μπορέσει να προσφέρει αυτό που καταλαβαίνει.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αθνανάσιος Τσακρής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην υγεία από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι οι μετρήσεις έδειξαν πως από τις 365 μέρες του χρόνου, τις 234 η ποιότητα του αέρα στην πόλη ήταν κακή έως εξαιρετικά κακή.

Αύριο ο κ. Κόκκαλης θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία και το Σάββατο στη Λάρισα.

Ν.Ρ.