Το έμβλημα της Γαλλίας παλιά ήταν ο κόκορας. Σήμερα είναι ο κόκορας κρασάτος - Gilbert Cesbron

Δ. Νατσιός: Η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα

7 Δεκεμβρίου, 2023

Η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα δημιουργήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνέπειας, και θα διασφαλίζει την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων από όλους τους πολίτες δήλωσε ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Η ΝΙΚΗ θα αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για την θέσπιση κανόνων, που θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, με γνώμονα την νομιμότητα των συναλλαγών και την δίκαιη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, ανέφερε.

Ο κ.Νατσιός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο και επιλέγει τον εύκολο δρόμο των οριζόντιων φοροεισπρακτικών μέτρων. Η κυβέρνηση, ανέφερε, ανατρέπει κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης στοχεύοντας συγκεκριμένες ομάδες. Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Νατσιός το ζητούμενο είναι να καθιερωθεί ένα απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκανε και μια πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας προτείνοντας μηδενισμό του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης που έχουν άμεση σχέση με τον βιοπορισμό μιας απλής οικογένειας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ