Η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και η αρετή δεν ικανοποιεί καμιά από αυτές. Comte de Sade, 1740-1814, Γάλλος συγγραφέας

Δ. Αυγέρη: Τα “κατηγορώ” του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών

29 Φεβρουαρίου, 2024

Η Εξεταστική Επιτροπή «δεν μπορεί να κλείσει άρον-άρον τις εργασίες της, ενώ έρχονται νέα στοιχεία και να ετοιμάζεται για έκδοση πορίσματος, χωρίς να ενσωματωθεί η δικογραφία της υπόθεσης μέσα στο υλικό που θα εξεταστεί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη της στον ρ/σ «Real Fm 97.8», ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για συνεχή προσπάθεια να υψώνει εμπόδια στη διαλεύκανση του «εγκλήματος των Τεμπών».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Κουμουνδούρου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πανό που ανάρτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τα «κατηγορώ» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε βάρος της κυβέρνησης για το «έγκλημα των Τεμπών»: «Κατηγορούμε την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Κατηγορούμε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την απόρριψη του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για την σύμβαση 717. Για την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του κ. Κ. Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική αρχή με το ερώτημα της ψευδορκίας. Για τη μη κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, του κ. Τριαντόπουλου, για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος της τραγωδίας στα Τέμπη και μαζί του τα όποια αποδεικτικά στοιχεία». Πρόσθεσε ότι απορρίφθηκε η εξέταση και άλλων μαρτύρων που προτάθηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνοντας ότι ο Φίλιππος Τσαλίδης, ενάμιση χρόνο πριν από το δυστύχημα είχε προειδοποιήσει με επιστολή τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή «για τον ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας, ακόμα και για τον κίνδυνο δυστυχήματος με Intercity».

Η κ. Αυγέρη είπε ότι το μήνυμα στο κλείσιμο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο. «Έχουμε πρόεδρο, με νωπή εντολή, δεν θέλουμε εκλογές, πάμε ενωμένοι και δυνατοί στις επόμενες εκλογικές μάχες», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως το συνέδριο έθεσε με εμφατικό τρόπο «ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές, επιβεβαιώνοντας την πρόταση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές που θα βοηθήσουν τη λειτουργία του κόμματος και τη συνάντησή του με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά χρειάζονται καταστατικές αλλαγές, άρα ένα καταστατικό συνέδριο, που θα γίνει σύντομα, όχι βεβαίως πριν τις ευρωεκλογές», είπε. «Αν δεν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα δεν θα αλλάξει κυβέρνηση» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, η κ. Αυγέρη τόνισε ότι «έχουμε πρόεδρο για να πάμε στις εθνικές εκλογές του 2027» και δήλωσε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι πολύ ξεκάθαρο και θετικό για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Τέλος, η Δώρα Αυγέρη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την φέρουν ως υποψήφια στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της σημαντικής μάχης που θα καταφέρει μια ισχυρή ρωγμή στο σύστημα της κυβέρνησης της ΝΔ.