Η χρήση βίας είναι πολύ κακή λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γενικώς, χρησιμοποιείται μόνο από μικρά παιδιά και μεγάλα έθνη. David Friedman, 1945- , Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας

Υπερσύγχρονο ακτινοχειρουργικό σύστημα θεραπείας όγκων στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

16 Μαΐου, 2024

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νέου Διεθνούς Ογκολογικού Κέντρου, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το πρώτο, στη Βόρεια Ελλάδα, υπερσύγχρονο ακτινοχειρουργικό σύστημα EDGE της εταιρείας Varian, στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης,  προσφέροντας νέες δυνατότητες και επιλογές στη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία με επίκεντρο την υγεία και εξασφάλισε το εξειδικευμένο σύστημα που επιτρέπει την εκτέλεση μη επεμβατικών ακτινοχειρουργικών θεραπειών (SRS/ SBRT) με ταυτόχρονο εντοπισμό του όγκου- στόχου σε πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αφορά ασθενείς με όγκους στον εγκέφαλο (καλοήθεις ή κακοήθεις), στον πνεύμονα, τη σπονδυλική στήλη, καθώς και σε άλλα σημεία του σώματος. Ειδικά για τις ενδοκρανιακές θεραπείες, υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί η τεχνική HyperArc με την οποία επιτυγχάνεται η μέγιστη ακρίβεια στην ταυτόχρονη ακτινοβόληση πολλαπλών όγκων εγκεφάλου.

Το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και στα 24 χρόνια της λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 476.000 ιατρικές πράξεις. Διαθέτει τρεις Γραμμικούς Επιταχυντές (Συστήματα Ακτινοθεραπείας) τελευταίας γενιάς και όλον τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος εγγυάται την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των νεοπλασματικών νοσημάτων. Η χρήση της τεχνολογίας αιχμής σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία των Ακτινοθεραπευτών Ογκολόγων, που υποστηρίζονται και από την άκρως εξειδικευμένη ομάδα Ιατρικής Φυσικής, επιτρέπουν την αντιμετώπιση των πιο σύνθετων ογκολογικών περιστατικών και διασφαλίζουν την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στους ασθενείς με διεθνή αναγνώριση του έργου τους.