Γράφει ο Χατζόπουλος ΚωνσταντίνοςΧειρουργός Μαστού,Αναπλ.
Γράφει η,Φαλιάκου Ελένη,Χειρουργός Μαστού,Διευθύντρια Β’ Κλινικής Μαστού, ΜΗΤΕΡΑΗ διαγνωστική και η θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου μαστού έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ αποτελεσματική.
Γράφει ηΤσιώνου Χριστίνα,Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διευθύντρια Α’ κλινικής Μαστού, ΜΗΤΕΡΑΙστολογική είναι η εξέταση ιστού στο μικροσκόπιο από τον παθολογοανατόμο.
Γράφει οΙωάννης Ράπτης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός ΜΗΤΕΡΑΣτο παρακάτω άρθρο λύνουμε όλες τις απορίες, οι οποίες σχετίζονται με ένα κοινό γυναικολογικό πρόβλημα, αυτό της πρόπτωσης μήτρας και κόλπου και περιγράφουμε τον πλέον σύγχρονο τρόπο αποκατάστασης του προβλήματος.
Γράφει η Κομνηνού Ελένη,Ρευματολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων Κύησης, ΜΗΤΕΡΑΗ εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έχει αλλάξει το τοπίο για τα ζευγάρια που παλεύουν με τη στειρότητα.
Γράφει οΜηνάς Μαστρομηνάς,Μαιευτήρας Γυναικολόγος,Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή,Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣΗ συχνότητα εμφάνισης των ινομυωμάτων (καλοήθων όγκων στον μυϊκό χιτώνα της μήτρας) αυξάνεται με την ηλικία και σε μεγαλύτερη αναπαραγωγική ηλικία φθάνει το 50% των ασθενών.
Γράφει οΧριστοδουλίδης Μιχαήλ,Οφθαλμίατρος,Συνεργάτης ΥΓΕΙΑΠώς μεταβάλλεται η όραση με την ηλικία;Ακριβώς όπως οι φυσικές μας αντοχές μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, έτσι και η όραση μας παρουσιάζει άμβλυνση, κυρίως μετά την ηλικία των 60 χρόνων.
Γράφει οΤυριτζής Σταύρος,Ουρολόγος, Διευθυντής Δ’ ουρολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑΕίναι συχνός ο καρκίνος του προστάτη;O καρκίνος προστάτη είναι ο 2ος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες (15% όλων των καρκίνων) και το 1ο αίτιο θανάτου από καρκίνο στους άνδρες.
Γράφει ο Ρηγόπουλος Δημήτριος,Δερματολόγος - ΑφροδισιολόγοςΔιευθυντής Δερματολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑΗ δερματική ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Γράφει οΝικόλαος Παρασκευάς,Αγγειοχειρουργός,Διευθυντής Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, ΥΓΕΙΑΗ παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις θρομβωτικές παθήσεις και την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
Γράφει οΜηνάς Μαστρομηνάς,Μαιευτήρας Γυναικολόγος,Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή,Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣΗ συχνότητα εμφάνισης των ινομυωμάτων (καλοήθων όγκων στον μυϊκό χιτώνα της μήτρας) αυξάνεται με την ηλικία και σε μεγαλύτερη αναπαραγωγική ηλικία φθάνει το 50% των ασθενών.
Γράφουν οιΚοτσαλίδου ΑγγελικήΡευματολόγος,Επιμελήτρια Ρευματολογικού Τμήματος, ΥΓΕΙΑ Κήτας Γεώργιος,Ρευματολόγος,Διευθυντής Τμήματος Ρευματολογίας, ΥΓΕΙΑ Τι νόσημα είναι η οστεοπόρωση;Η οστεοπόρωση ανήκει στα μεταβολικά νοσήματα των οστών.
Γράφει ηΕιρήνη Θ. ΚαρυδάΧειρουργός, Διευθύντρια Κέντρου Μαστού ΥΓΕΙΑΟ καρκίνος μαστού (ΚΜ) αποτελεί την συνηθέστερη κακοήθεια του γυναικείου πληθυσμού, την δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα καθώς και την συχνότερη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40 με 55 ετών. Υπολογίζεται ότι κατά την διάρκεια ζωής μιας γυναίκας η πιθανότητα
Γράφει οΡουσάκης Αρκάδιος,Ακτινολόγος,Διευθυντής Τμήματος Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας &Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑH Μαγνητική Τομογραφία Μαστών ή Μαγνητική Μαστογραφία έχει διεθνώς καθιερωθεί ως η πιο ευαίσθητη εξέταση για τη διάγνωση του Καρκίνου το Μαστού και, παράλληλα, η πιο αξιόπιστη για τον αποκλεισμό του.
Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η Bayer Ελλάς συμμετέχει σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου, τις διαγνωστικές μεθόδους αλλά και τους μύθους σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται «σταθερά και με συνέπεια» τα τελευταία χρόνια και η υπογεννητικότητα αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας στο μέλλον.
Ο ρυθμός αύξησης του προσδόκιμου ζωής έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, παρά την πρόοδο της ιατρικής, όπως διαπιστώνει μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Aging».
Η βλάβη στο εγκεφαλικό στέλεχος, που αποτελεί το «κέντρο ελέγχου» του εγκεφάλου, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης από Covid-19 βρίσκεται πίσω από τις μακροχρόνιες σωματικές και ψυχιατρικές επιπτώσεις της ασθένειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Brain.
Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα ερευνητών.
Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη σκελετικών αλλά και εξωσκελετικών παθήσεων (καρδιαγγειακών, νεφρολογικών, ενδοκρινολογικών, μεταβολικών και ογκολογικών) συζητούνται από σήμερα στην 6η Μεσογειακή Συνάντηση Ειδικών, με θέμα «Vitamin D, in the prevention of health disparities during adult life», που διεξάγεται στη