Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Χρ..Δήμας στα εγκαίνια της Art Thessaloniki Fair: «Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης»

23 Μαΐου, 2024

Η Art Thessaloniki International Contemporary Fair, η έκθεση που είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη, άνοιξε σήμερα τις πύλες της παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα.

   Η έκθεση ιδρύθηκε το 2016 από τον Παντελή Τσάτση (Art Director), σε συνεργασία με την TIF-HELEXPO και διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Ελλάδος στην ΔΕΘ-HELEXPO.

   Πρόκειται για μια εξαιρετική εμπειρία, όπου 80 γκαλερί και πρότζεκτ από όλο τον κόσμο, καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων και συλλεκτών, εκδόσεις βιβλίων τέχνης, μουσειακές συλλογές και άλλοι πολιτιστικοί φορείς, παρουσιάζουν τη δουλειά τους και τις δημιουργίες τους. Για μια ακόμη χρονιά αναμένονται επισκέπτες από πολλές χώρες του κόσμου και από όλη την Ελλάδα.

   Στην έκθεση σύγχρονης τέχνης, οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους καλλιτέχνες, τους επιλεχθέντες από τα βραβεία MATAROA, αλλά και τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί από την επιτροπή.

   Η Art Thessaloniki Fair, δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε μουσειακές εκθέσεις, τιμώμενο καλλιτέχνη, διάφορα πρότζεκτ, ομιλίες που βοηθούν τους επισκέπτες να αποκτήσουν καλύτερη γνώση για την σύγχρονη τέχνη και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.

   Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η Art Thessaloniki Fair άνοιξε σήμερα τις πύλες της! Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, όπου καλλιτέχνες, μουσικοί, άνθρωποι του Πολιτισμού από όλη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες του κόσμου, συγκεντρώνονται εδώ στη Θεσσαλονίκη για μια έκθεση με σπουδαίο διεθνές αποτύπωμα που έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο και τη δουλεία τους, αλλά και για τους επισκέπτες που έρχονται για να τα απολαύσουν. Το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει την Art Thessaloniki Fair, καθώς αποτελεί μια δράση εξωστρέφειας και προβολής για τον σύγχρονο πολιτισμό και τους Έλληνες δημιουργούς. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!».