Οι μεγάλες υποκρισίες δεν υπάρχουν για να κρύψουμε την ασχήμια και το κακό που έχουμε μέσα μας, αλλά την κενότητά μας. Το πιο δύσκολο πράγμα να κρυφτεί είναι κάτι που δεν υπάρχει. Eric Hoffer, 1902 - 1983, Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος

Χατζόπουλος: «Το χρέος μας στον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι απαιτητό»

10 Ιουλίου, 2024

Εκρηκτικός αλλά και αποκαλυπτικός ήταν ο Θανάσης Χατζόπουλος κατά την απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7) στο PAOK Sports Arena. 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ συνοδευόταν στο πάνελ από τον αντιπρόεδρο Βασίλη Τριλυράκη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Παναγιώτη Χορόζογλου, σε μια συνέντευξη που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Ο Θανάσης Χατζόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο οικονομικό σκέλος της σεζόν που ολοκληρώθηκε όσο και στο αγωνιστικό ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ιβάν Σαββίδη που παραιτήθηκε από τις οποίες οικονομικές αξιώσεις είχε, έχοντας στηρίξει τόσα χρόνια την ΚΑΕ. Δε δίστασε, μάλιστα, να επιτεθεί σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την πρόταση θέσπισης salary cap που ο ίδιος είχε προτείνει. 

«Η τέταρτη χρονιά μας ήταν αρκετά δύσκολη με προβλήματα αγωνιστικά. Καταφέραμε, όπως έχουμε υποσχεθεί και μειώνουμε το χρέος το οποίο κατέβηκε στα 4,07 εκατομμύρια ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το χρέος μας στον Ιβάν Σαββίδη. Προ ημερών έλαβα μια διαβεβαίωση ότι δεν είναι απαιτητό, 2.126 εκατ. ευρώ το χρέος. Παλεύουμε κάθε μήνα το κομμάτι του Δημοσίου κάτω από ένα εκατομμύριο (825.000 ευρώ) και υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εξοφληθεί δύο ακόμη ρυθμίσεις. Αυτό θα δώσει μια ανάσα στην εταιρία και με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, θα βάλουμε αυτά τα χρήματα στην ομάδα για την αύξηση του μπάτζετ για να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική και να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Καταλήγοντας θέλω να πω ότι φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα, ήρθε ένας νέος προπονητής μαζί με τον Παντελή Μπούτσκο ο οποίος εκτός από προπονητής είναι ΠΑΟΚτσής με ιστορία στο οπαδικό κίνημα».

Εκεί, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την απόφαση μη ένταξης σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κι απάντησε σχετικά: «Υπάρχουν μικρά υπόλοιπα από το άρθρο 99 τα οποία πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα πληρώσουμε. Δεν είναι άμεσα, αλλά πρέπει να πληρωθούν για να σβηστούν από τα βιβλία μας. Όποιος έρθει και κάνει έναν έλεγχο, αυτά μπορεί να τα δει. Με τον Ιβάν Σαββίδη συζήτησα αν μπορεί να υπάρξει μια ρύθμιση για τα βιβλία μας. Σε ότι αφορά το ΙΚΑ και της Εφορίας. Τέσσερα χρόνια πληρώνουμε συνεπέστατα τη δόση μας. Καθίσαμε και ελέγξαμε αν μας συμφέρει να μπούμε στον εξωδικαστικό. Θα εξοφλήσουμε δύο δόσεις μέχρι τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο του 2025 θα ξεχρεώσουμε μια δόση του ΙΚΑ και τον Νοέμβριο του ’25 ένα πρόστιμο 300.000 από την περίοδο 2013-14. Από εκεί και πέρα, θα μείνουν δύο ρυθμίσεις όπου συνολικά θα είναι 6.000 ευρώ (τον μήνα), ένα διαχειρίσιμο νούμερο σε σύγκριση με τα 50.000 ευρώ που δίνουμε τον μήνα. Αυτές οι δόσεις θα τελειώσουν τον Αύγουστο του 2030 αλλά με έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη πέραν του ότι μπορεί να ξεχρεωθεί πιο νωρίς. Αν πηγαίναμε στον εξωδικαστικό έλεγχο θα πηγαίναμε τον Γενάρη του 2034 με δόση 10.000 ευρώ τον μήνα. Οπότε, έκρινα σκόπιμο να ζοριστώ ενάμιση χρόνο για εξοφλήσουμε νωρίτερα. Γι’ αυτό απορρίφθηκε η επιλογή του εξωδικαστικού».

Την αντίδραση του Θανάση Χατζόπουλου προκάλεσαν κάποιες αναφορές και έντονες κριτικές στα Social Media, με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να απαντά σε έντονο ύφος: «Φέτος σκέφτηκα να σηκωθώ να φύγω γιατί δεν μπορώ τον εξευτελισμό και την ειρωνεία. Να είμαι επτά ημέρες την εβδομάδα και ο άλλος να προσπαθεί να με εξευτελίσει. Δεν το αντέχει ο οργανισμός μου. Δεν το αντέχει η αξιοπρέπειά μου. Δεν το δέχομαι. Θέλω να πω επίσης ότι έχει χαθεί η λέξη υπομονή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά αυτή τη χρονιά υπήρξαν αρκετά αρνητικά σχόλια. Ίσως να είναι από τη μικρή μάζα που ασχολείται από τα social media αλλά με πικραίνει η ειρωνεία και ο εξευτελισμός της προσπάθειας να ορθοποδήσει η ομάδα. Κάποιοι που έχουν δημόσιο λόγο ή σελίδες στα social media δεν μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων και δεν κρίνουν βάσει των όσων εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε και καταπιάνονται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά όσα μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Το έχω ξαναπεί, δεν θα υπερβούμε τα οικονομική μεγέθη μας γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χρέος. Όσο είμαι εγώ εδώ, δεν θα δημιουργηθεί χρέος όσο κι αν ειρωνεύονται ή κράζουν. Εγώ δεσμεύτηκα για τον μηδενισμό των χρεών και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό το κομμάτι. Όποιος θέλει να ειρωνευτεί να έρθει μπροστά μου να το κάνει, αν έχει καρύδια και όχι πίσω από πληκτρολόγια. Επειδή όμως δεν έχουν (καρύδια) θα κάθονται πίσω από τα πληκτρολόγια.Κάπου είχα διαβάσει ότι ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο είναι αυτός που λέει την αλήθεια. Ε, εγώ θα λέω την αλήθεια». 

Ο Θανάσης Χατζόπουλος παραδέχθηκε πως ενώ είχε συζητήσεις με αρκετούς ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για να μπουν στην ΚΑΕ εν τέλει καμία δεν καρποφόρησε, αποκάλυψε πως το marketing της ΚΑΕ δόθηκε σε εταιρεία ενώ επεσήμανε πως η μη παρουσία τεχνικού διευθυντή έχει να κάνει με το ότι οι προπονητές είναι αυτή που στο φινάλε κάνουν τις επιλογές των παικτών και συνεργάζονται με αυτούς που επιθυμούν. Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έγινε και στην πρόταση για ύπαρξη salary cap στην Basket League, η οποία θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ στις 24 Ιουλίου, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει δεικτικά πως «… οι δύο ομάδες σηκώσανε επανάσταση αλλά έτσι είναι. Όταν τρως την πίτα και πάνε να σου πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι αντιδράς. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πέρυσι το μίνιμουμ μπάτζετ πήγε από τις 400 στις 500 χιλιάδες. Γιατί λοιπόν αναγκάσανε άλλες ομάδες να αυξήσουν το μπάτζετ τους και αυτοί δεν δέχονται να μειώσουν το δικό τους;».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ