Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες. Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

UCL (4η αγωνιστική)-UEFA: Οι διαιτητές θα προωθήσουν την καμπάνια «Γίνε διαιτητής!»

6 Νοεμβρίου, 2023

 Οι διαιτητές των αγώνων της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας θα φορούν φανέλες για να προωθήσουν τη νέα καμπάνια «Γίνε διαιτητής!» (“Be a Referee!”).
 
 Η καμπάνια, που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, είναι η πρώτη προσπάθεια «στρατολόγησης» διαιτητών της UEFA και έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει τους νέους σε όλη την Ευρώπη να αρχίσουν να διαιτητεύουν. 
 «Σε συνεργασία με τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη, η UEFA στοχεύει να στρατολογεί 40.000 νέους διαιτητές κάθε σεζόν»,αναφέρει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

 «Αυτή η καμπάνια έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ποδοσφαίρου, καθώς οι διαιτητές διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαφύλαξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη βαθιά κατανόηση του ποδοσφαίρου, η διαιτησία μπορεί να εξοπλίσει τα νεαρά άτομα με ανεκτίμητες δεξιότητες ζωής που θα τους εξυπηρετήσει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», υποστήριξε επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA και διευθυντής τεχνικής ανάπτυξης, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

 «Το να είσαι διαιτητής είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και το θάρρος είναι η πιο σημαντική αξία για τη διαιτησία. Η προστασία του ποδοσφαίρου και η προστασία της εικόνας του παιχνιδιού είναι ο κοινός μας στόχος», είπε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτ Ροσέτι, ενώ ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι  σημείωσε:
 «Είναι αληθινή χαρά να είμαι μέρος της καμπάνιας «Γίνε διαιτητής!», και είμαι ενθουσιασμένος για το μοναδική φανέλα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ανυπομονώ για έναν επιτυχημένο αγώνα και ελπίζω ότι θα είναι μια φανταστική ευκαιρία για την προώθηση της καμπάνιας μας».
 

 Α. Βαζογιάννης